Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Izgara Levrek

Izgara Levrek

Izgara levrek, hafta sonunda özel bir balık yemek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı çok kolay olduğundan, sizi hiç üzmez. Levreğin lezzetini tam olarak almanız içinde iyi bir pişirme yöntemidir. Her balık ızgarada pişirmeye uygun olmaz. Ancak levrek bembeyaz etiyle, kendine has lezzetiyle ızgaraya gelir. Çok yağlı bir balık olmasa da ızgarada pişerken kurumaz. Önden marine de ederseniz, harika olur. Bir deniz balığı olan levrek doğal olarak yetişir. Ancak günümüzde çiftliklere yetiştirilen levreklerde çok yaygınlaştı. Fiyatı daha uygun olduğundan ve daha kolay bulunduğundan çiftlik bile olsa, levreği sofranızdan eksik etmeyin. Her ne kadar doğal yollarla beslemiş deniz levreğinin tadını vermese de bunlarda lezzetli olur. Evde ızgara levrek yapmak için bir elektrikli ızgaranız olsun. Fırında ızgara yapmaktan daha güzel pişer. Levrekler hazırsa hemen tarifi yapmaya başlayalım. Yemeğe sıcak sıcak servisimizi yaparız. Hepinize kolay gelsin.

Izgara levrek için gereken malzemeler

  • 4 adet levrek (Ağırlıkları 350-400 gram olursa iyi olur)
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Izgara levrek nasıl yapılır?


Levrekleri ayıklanmış şekilde aldıysak, hemen yıkayalım. Bu arada pullarını yine de kontrol edelim. Üzerinde kalan varsa mutlaka temizleyelim. Levrekler ayıklanmamış ise iş başa düşer. Hemen pullarını ayıklayarak, balıkların içini temizleyelim. Aslında balığı kendinizde kolay ayıklayabilirsiniz. Böyle iri balıkların ayıklanması daha kolay olur. Ayıklama ve yıkama işlemi bitince, her balığın üzerini bıçakla çizelim. Levrekleri dediğimiz gibi 350-400 gram kadar büyüklükte aldıysanız, bütün olarak ızgara yapabilirsiniz. Eğer daha büyük bir levrek aldıysanız, mutlaka fileto çıkartmanızı öneririz. Böylece balığın içi daha rahat pişer. Levrekleri önce tuz ve karabiberle iyice ovalım. İçini de dışını da karabiber ve tuzla ovun, bir süre dolapta bekletin. Bu süre 15-20 dakika olabilir. Balığı hiçbir zaman uzun süre tuzlu bekletmeyin. Piştiğinde daha kuru olur. Bu arada elektrikli ızgarayı ısınması için açın. Sulu ızgara dediklerinden olursa, fazla koku da yapmaz. Levrekleri güzelce zeytinyağı ile yağlayın. Bunları ızgara iyice ısındığında, ızgaraya yerleştirin. Büyük olasılıkla balıkları ikişer ikişer pişirmek zorunda kalacaksınız. Çünkü ızgaranın büyüklüğü buna uygundur. Balıklar pişerken hiç ellemeyin. Bir tarafı yeterince kızardığı zaman diğer taraflarını çevirin. Balıkların üzerine pişmesi için bastırmayın. İyi bir ızgara levrek yemeyi istiyorsanız, bunlara dikkat etmelisiniz. Levrekler nar gibi kızardığında, hiç bekletmeden servisi yapabilirsiniz. Izgara levrek ile güzel bir çoban salatası ya da mevsim salata iyi gider.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 12:24:26
Izgara Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Izgara Levrek Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Izgara Levrek"
Allah’a şükür geçen ay balık av yasağı kalktı ve tezgahlar çeşit çeşit balıklarla doldu. Sezonu direk palamut ile açtım ve şimdi sıra levrek yemeye geldi. Ben levreğin hem fırın hemde ızgarada pişmişim severim. Izgara levrek için en güzel terbiye nasıl olmalıdır? Fırındaki gibi yapsam güzel olur mu?
Bender . 24.10.2018 19:53:38
CEVAP YAZ
Folyoda Levrek
Folyoda Levrek
Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan bir görünüme, eşsiz bir lezzete ayrıcalıklı yemeğe dönüşmektedir. Oldukça bol içerikle hazırla...
Levrek Izgara
Levrek Izgara
Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğuyla ilgili efsaneler duyduğumuz ve palamudundan tut levreğine kadar her biri ayrı lezzette o...
Fırında Levrek
Fırında Levrek
Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk denizlerde yaşamını sürdüren bir balıktır. İçeriğinde vitamin ve mineraller bulundurduğundan sağl...
Fileto Levrek
Fileto Levrek
Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile bilinmektedir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanmadı yemeğin besi...
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklendiği...
Sebzeli Levrek
Sebzeli Levrek
Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir tarifimiz vardır. Bu tarife göre sebzeli levreği hazırlayalım.Sebzeli levrek için gerekli malz...
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün de ayrı, ayrı bir lezzeti vardır. Fırında, tavada ve kızartarak tüketilen enfes balığın biz b...
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tüke...
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği Taşı
Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir özellik taşır. İçinde bol miktar da demir bulunduğundan dolayı kansızlığa iyi gelir, çocukların...
Kaya Levreği
Kaya Levreği
Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu pullar derisine yapışmıştır. Yanları kırık beyaz karnının rengi ise güneşe benzer renktedir. Ağzı...
Fırında Deniz Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm. Arasında değişir. Ağırlığı ise...
Fırın Levrek
Fırın Levrek
Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık yer alması gereken kişide bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta direnci arttıran, hastalık ...

 

Tavada Levrek
Taş Levreği
Deniz Levreği
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir
Fırında Levrek Buğulama
Fırında Kağıtta Levrek
Fırında Levrek Izgara
Fırında Fileto Levrek
Levrek
Mangalda Levrek
Sütlü Levrek
Tereyağlı Levrek
Levrek Sarma
Levrek Çorbası
Levrek Terbiyesi
Kağıtta Levrek
Mantarlı Levrek Buğulama
Fırında Kaya Levreği
Folyoda Levrek
Levrek Izgara
Fırında Levrek
Fileto Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Sebzeli Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Popüler İçerik
Levrek Sarma
Levrek Sarma
Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden bir...
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihler...
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada le...
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kağıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balı...
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ...
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024