Fırında Kâğıtta Levrek Levrek balığının sağlık açısından faydaları oldukça geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan bu balık, insan vücudu için büyük önem taşımaktadır. Özellikle çocuklarda haftada üç kez balık tüketimi, boy uzamasında doğal bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Ergenlik dönemindeki çocuklarda sıkça tüketilmesi önerilen levrek, yüksek besin değeriyle dikkat çekmektedir. Fırında kâğıtta levrek tarifi ise hem doyurucu hem de besleyici özellikleriyle bilinmektedir. Ayrıca yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Mutlaka denemelisiniz. Fırında Kâğıtta Levrek İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Kâğıtta Levrek Yapılışı Öncelikle fırında kâğıtta levrek yemeğinin sosunu hazırlayalım. Derin bir kabın içerisine limon suyunu ekleyin ve içerisine kırmızı pul biberi ilave edin. Biraz karıştırın. Sonrasında sarımsakları soyup havan içerisinde iyice dövün. İyice ezilen sarımsağı, derin kaptaki karışıma ekleyin. Son olarak tuz ve zeytinyağını da ekleyerek biraz daha karıştırın. Sos artık hazır. Bir köşede sosu biraz bekletin. Şimdi fırın tepsisini yanınıza alın ve tepsinin içerisine yağlı kâğıt serin. Levrekleri bol su ile yıkayın. Levreklerin tam ortasına bir bıçak yardımıyla derin bir kesik atın. Levrekler yıkandıktan sonra biraz süzülmeleri için beklettikten sonra yağlı kâğıt üzerine sıra sıra dizin. Dizilen levreklerin üzerine hazırlanan sostan bolca gezdirin ve levreğe atılan derin çiziklerin içerisine sostan bolca ilave edin. Pişme aşamasında sos, levreğin içine tat verecektir. Sos iyice levreklere bulandıktan sonra her bir levreğin üzerine küçük topaklar halinde 2-3 topak tereyağı koyun. Pişme aşamasında tereyağı eriyerek levreğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Tüm işlemler bittikten sonra fırın tepsisini önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Süre dolduktan sonra fırında kâğıtta levrek yemeğini tabaklara alıp sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ** Levrek balığı, düşük kalorili ve yüksek protein içeriğiyle sağlıklı bir besin kaynağıdır. ** Omega-3 yağ asitleri kalp ve beyin sağlığı için oldukça faydalıdır. ** Limon suyu, balığın tadını daha da zenginleştirirken, C vitamini açısından da zengindir. Bu da bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur. ** Sarımsak, antibakteriyel özellikleriyle bilinir ve yemeklere lezzet katmanın yanı sıra sağlığınıza da çeşitli faydalar sağlar. |
Baylan
12 Temmuz 2024 CumaLevrek balığını fırında kağıtta pişirmeyi denedim ve sonuç gerçekten harikaydı! Ancak sosu hazırlarken sarımsakları dövmekte biraz zorlandım. Acaba farklı bir yöntemle sarımsakları ezmek mümkün mü? Ayrıca, levrekleri yağlı kağıda dizerken sosun tam olarak balığın içine işlemesi için başka dikkat etmem gereken bir şey var mı? Bu tarifin küçük püf noktalarını merak ediyorum.
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaBaylan, fırında kağıtta levrek pişirmen harika bir fikir! Sarımsakları ezmek için farklı bir yöntem olarak bir sarımsak ezici kullanabilirsin; bu, sarımsaklarını hızlı ve kolay bir şekilde ezmene yardımcı olacaktır. Ayrıca, bir bıçakla ince ince doğrayarak da aynı sonuçu elde edebilirsin.
Levrekleri yağlı kağıda dizerken sosun balığa iyice işlemesi için balığın üzerine ve iç kısımlarına sosu iyice yaydığından emin ol. BalıÄın üzerini bir kaç yerinden hafifçe çizmek, sosun daha iyi içine girmesini sağlayabilir.
Ayrıca, balığın yanında kullanacağın sebzeleri de önceden hafifçe soteler ya da marine edersen, lezzetlerini daha da arttırabilirsin. Bu küçük püf noktaları ile yemeğin daha da lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!