Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, sağlıklı ve lezzetli bir balık yemeğidir. Levrek, ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Derisi pullarla örtülü ve karnı gümüş renklidir. Bu görünüşü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılabilir. Boyları 50-100 cm arasında değişir ve ağırlığı genellikle 8-10 kg kadardır. Levrek eti yağsız, ancak bir o kadar da lezzetlidir. Türkiye'de Akdeniz, Karadeniz ve Marmara kıyılarında bulunur ve hemen hemen her mevsimde bulmak mümkündür. Akdeniz, Karadeniz ve Ege çiftliklerinde yaygın olarak üretilir ve bu üretimin çoğu AB ülkelerine ihraç edilmektedir. Levrek balığı hem etçil hem de yırtıcı bir balıktır. Küçük balık, karides ve yengeç yiyerek beslenir.

Fırında Deniz Levreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet levrek balığı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 dilim limon
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam tuz
  • İsteğe bağlı olarak bir tutam kekik
  • Zeytinyağı

Fırında Deniz Levreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle levreklerin pullarını iyice temizleyin. Daha sonra önlü arkalı birer tane kesik atın. Ayrı bir kap içerisinde rendelenmiş bir diş sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber, domates salçası, isteğe göre bir tutam kekik ve zeytinyağını iyice karıştırın. Bu karışımı levrek balıklarına önlü arkalı bulayarak yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Daha sonra aralarına limon dilimleri ve halka şeklinde doğranmış kuru soğanları yerleştirin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar deniz levreklerini pişirin.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

  • Levrek balığının taze olup olmadığını anlamak için gözlerinin parlak ve derisinin sıkı olmasına dikkat edin.
  • Balığın daha lezzetli olması için marine süresini uzatabilirsiniz. Örneğin, balıkları bir gece önceden marine edip buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Fırında pişirirken balıkların kurumasını önlemek için tepsinin üzerine alüminyum folyo kapatabilirsiniz. Pişirme süresinin son 10 dakikasında folyoyu çıkararak balığın üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  • Yanında fırında patates, buharda pişirilmiş sebzeler ya da yeşil salata ile servis edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Devletşah

25 Temmuz 2024 Perşembe

Levrek balığının taze olup olmadığını anlamak için gözlerinin parlak ve derisinin sıkı olmasına dikkat edin denmiş, bu adımı atlarsam balığın tadında bir sorun olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Devletşah,

Evet, balığın taze olup olmadığını anlamak için gözlerin parlaklığı ve derisinin sıkılığı önemli göstergelerdir. Bu adımı atlarsan balığın tadında ve kalitesinde belirgin bir fark olabilir. Taze olmayan balık, hem lezzet hem de sağlık açısından risk taşıyabilir. Dolayısıyla, bu adımları ihmal etmemeni öneririm. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?