Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek

Kremalı levrek, lezzetli ve omega-3 bakımından zengin balıklar arasında öne çıkmaktadır. Özellikle misafirler için hazırlaması oldukça kolay olan bu yemek, sofralarda unutulmaz bir tat yaratır. Çocuklarınızın da severek tüketeceği bu tarif, fileto halinde kullanıldığı için hem siz hem de çocuklarınız balık kılçığı ile uğraşmak zorunda kalmadan rahat bir yemek deneyimi yaşayacaksınız.

Kremalı Levrek İçin Malzemeler

  • 8 adet levrek fileto (yaklaşık 4 levrek)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı hazır süt kreması
  • 2-3 adet orta boy domates
  • Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Kremalı Levrek Nasıl Yapılır?

Levrek balığını alırken, balıkçıdan orta kemiği ve kılçıkları almasını isteyin. Kuyruk ve kafasını keserek derisini soyun ve fileto levreklerinizi hazırlayın. Fileto halindeki levrekleri yıkayıp süzün ve üzerine tuz ve karabiber ekleyerek süzgeçte bekletin.

Bir yandan da sosu hazırlayın. Sosu hazırlamak için zeytinyağı ve unu küçük bir tencereye koyarak, orta ateşte sürekli karıştırarak, rengi hafifçe sararana kadar bir iki dakika kavurun. Üzerine sütü ekleyip biraz tuz ve karabiber ekleyerek karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Üzerine hazır süt kremasını ekleyip bir iki dakika hızlı bir şekilde çırpın.

Orta boy bir fırın tepsisini hafif yağlayarak, süzgeçte bulunan fileto levrekleri yan yana dizin ve üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökün. Domatesleri soyup halka şeklinde doğrayın ve balıkların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırına koyarak 30-35 dakika pişirin. Balıkları fırından çıkarmadan beş dakika önce, rendelenmiş kaşarı balıkların üzerine serpin ve kaşar eriyip üzeri kızarınca fırından çıkarın.

Servis Önerisi

Kremalı levrek, sıcak servis yapılmalıdır. Yanında haşlanmış sebzeler veya pilav ile mükemmel bir uyum sağlar. Ayrıca, birkaç damla limon suyu da lezzetini artıracaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri