Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Levrek

Fırında soslu levrek, deniz ürünlerinin en lezzetli ve sağlıklı seçeneklerinden biridir. Bu yemek, özenle seçilmiş malzemeler ve doğru tekniklerle hazırlandığında sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır. Günümüzde, balık yemekleri menülerde sıkça yer almakta ve kahvaltı dahil birçok öğünde tüketilmektedir.

Fırında Soslu Levrek İçin Malzemeler

  • 6 parça levrek fileto
  • 6 tane kiraz domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 adet kadar defne yaprağı
  • 3 tane sivri biber
  • 4 adet kadar halka dilim limon
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber

Fırında Soslu Levrek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, levrek filetoları yıkanıp süzülür. Kiraz domatesler ortadan ikiye kesilir. Soğanlar soyulup dilimlenir ve sivri biberler temizlenip doğranır. Zeytinyağı geniş bir tencereye dökülür ve ilk olarak soğan dilimleri, ardından biberler eklenir. Birkaç adet domates ayrılır ve kalan domatesler biberlerin üstüne yayılır. Üzerine levrek dilimleri yerleştirilir. Limon dilimleri, defne yaprakları, karabiber ve tuz eklenip şarap gezdirilir. 1 su bardağı su eklenip tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alınır.

Balık dilimleri, birkaç adet defne yaprağı ve birkaç adet domates tencereden kaşık ile alınıp fırına dayanıklı olan bir cam kaba konulur. Tencerede kalan sebzeler tel süzgeçten geçirilip ezilir. Limon dilimleri atılır ve tekrar tencereye dökülür. 1 çorba kaşığı un süzülmüş olan tenceredeki balık suyuna eklenip pürtüksüz kıvama gelene kadar karıştırılır. Kısık ateşte bir taşım kadar kaynatılır. Unlu balık sosu balıkların üzerine gezdirilerek dökülür. Ayrılmış olan defne yaprakları ve domatesler balığın üstüne yerleştirilip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirilir. Sıcak bir şekilde servis yapılır.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Fırında soslu levrek yaparken, kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterilmelidir. Özellikle beyaz şarap, yemeğe ayrı bir aroma katacaktır. Şarap kullanmak istemeyenler, yerine elma suyu veya limon suyu kullanabilirler. Ayrıca, balıkların marine edilmesi lezzetini artıracaktır. Marine için zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve çeşitli baharatlar kullanılabilir. Bu tarifi çeşitli sebzelerle zenginleştirebilir, havuç, kabak gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği