Fırında Mantarlı Levrek

Fırında Mantarlı Levrek

Fırında Mantarlı Levrek, balık oldukça lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bir besindir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklara mutlaka verilmesi gerekir. Uzmanlar her tür balığın haftada en az iki kere tüketilmesini önerir. Balık tam bir protein kaynağıdır. Ayrıca içerisinde zengin mineraller ve vitaminler bulunur.Ülkemizde çok çeşitli balıklar bulunur. Levrek de bunlardan bir tanesidir. Levrek balığının eti çok fazla yağlı olmadığı için farklı şekillerde pişirilebilir.

Fırında Mantarlı Levrek İçin Gerekli Malzemeler,
  • 1 kilo levrek
  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 300 gram mantar
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı köz biber
  • 300 gram arpacık soğan
  • 1 paket krema
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Mantarlı Levrek Yapılışı,

Fırında mantarlı levrek yapımına geçmeden önce levreklerin ve diğer malzemelerin hazırlanması gerekir. Levreklerin balıkçıda temizletilmesi ve dilimlenmesi zaman açısından büyük avantaj sağlayacaktır. Bu tarif için levreklerin fileto şeklinde doğranması tavsiye edilir. İçerisinde oldukça fazla sebze kullanılacağı için yemesi çok daha kolay olacaktır. Ayıklanmış balıklar evde soğuk sudan geçirilir ve sularının süzülmesi için süzgece alınarak bir kenarda bekletilir. O sırada mantarlar hazırlanır. Mantarlar temizlenirken önce sap kısmı çıkarılır ve halka şeklinde doğranır. Daha sonra mantarın üzerindeki ince zar soyularak mantarların her biri dörde bölünür. Diğer malzemeler hazırlanırken mantarların beyazlaması için limonlu suda bekletilir. Patateslerin ve havuçların kabukları soyulur. Çok büyük olmayacak şekilde küp şeklinde doğranır. Arpacık soğanların kabukları soyulur ve bütün halde bırakılır. Sivri biber ve kırmızı köz biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır. Biberler daha sonra dörde bölünerek küp şeklinde doğranır. Tüm malzemeler doğrandıktan sonra mantarlı levrek için ısıya dayanaklı derin olmayan seramik kap yada borcam tercih edilir. Borcamın tabanı iyice yağlanır. Patates, havuç, biber ve soğan borcamın içerisine konur. Ayrı bir yerde krema, limon suyu, tuz, zeytinyağı, baharatlar ve su iyice çırpılır. Hazırlanan sos sebzelerin üzerine dökülerek tüm sebzeler sosa bulanır. Daha sonra sebzelerin üzerine fileto levrekler yerleştirilir ve borcamın üzeri folyo ile kaplanır. Folyonun üzeri çatal yardımıyla bir kaç delik açılır. Mantarlı levrek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan mantarlı levreğin üzerindeki folyo çıkarılarak balıkların üzerinin kızarması sağlanır. Yaklaşık bir 7-8 dakaka daha pişirilen levrek fırından çıkarılır. Fırında Mantarlı Levrek hazır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 12.11.2018 18:14:30
Fırında Mantarlı Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Fırında Mantarlı Levrek Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Fırında Mantarlı Levrek"
Haftada en az 2 gün evde balık pişiririm. Levrek yerine daha çok çipura, somon ve palamut yaparım. Pişme süreleri benzer olduğu için aşağıdaki tarifleri levrek dışındaki balıklarla deneyebilir miyim?
Argun Şah . 30.09.2018 21:55:12
CEVAP YAZ
Folyoda Levrek
Folyoda Levrek
Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek birde folyoda pişince iştah kabartan bir görünüme, eşsiz bir lezzete ayrıcalıklı yemeğe dönüşmektedir. Oldukça bol içerikle hazırlan...
Levrek Izgara
Levrek Izgara
Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “ denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğuyla ilgili efsaneler duyduğumuz ve palamudun dan tut levreğine kadar her biri ayrı lezzette...
Fırında Levrek
Fırında Levrek
Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk denizlerde yaşamını sürdüren bir balıktır. İçeriğinde vitamin ve mineraller bulundurduğundan sağl...
Fileto Levrek
Fileto Levrek
Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile bilinmektedir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanmadı yemeğin besi...
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklend...
Sebzeli Levrek
Sebzeli Levrek
Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hemde mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir tarifimiz vardır. Bu tarife göre sebzeli levreği hazırlayalım.Sebzeli levrek için gerekli malze...
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün de ayrı, ayrı bir lezzeti vardır. Fırında, tavada ve kızartarak tüketilen enfes balığın biz b...
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tük...
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği Taşı
Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir özellik taşır. İçinde bol miktar da demir bulunduğun dan dolayı kansızlığa iyi gelir, çocukları...
Kaya Levreği
Kaya Levreği
Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu pullar derisine yapışmıştır. Yanları kırık beyaz karnının rengi ise güneşe benzer renktedir. Ağz...
Fırında Deniz Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm.arasında değişir. Ağırlığı ise ...
Fırın Levrek
Fırın Levrek
Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık yer alması gereken kişide bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta direnci arttıran, hastalık ...

 

Tavada Levrek
Taş Levreği
Deniz Levreği
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir
Fırında Levrek Buğulama
Fırında Kağıtta Levrek
Fırında Levrek Izgara
Fırında Fileto Levrek
Levrek
Mangalda Levrek
Sütlü Levrek
Tereyağlı Levrek
Levrek Sarma
Levrek Çorbası
Levrek Terbiyesi
Kağıtta Levrek
Mantarlı Levrek Buğulama
Fırında Kaya Levreği
Folyoda Levrek
Levrek Izgara
Fırında Levrek
Fileto Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Sebzeli Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Popüler İçerik
Levrek Sarma
Levrek Sarma
Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden bir...
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihler...
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada le...
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kağıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balı...
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ...
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019