Fırında Levrek Nasıl Pişirilir

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir

Fırında levrek nasıl pişirilir, levrek oldukça lezzetli bir deniz balığıdır. Deniz levreği denilen türü doğal yollarla yetişmiş, denizde yakalanan levrektir. Birde son yıllarda giderek yaygınlaşan balık çiftliklerinde yetiştirilen çiftlik levrekleri var. Her ikisi aslında aynı balıktır. Biri denizde büyür gelişir, diğeri çiftliklerde özel yemlerle beslenir. Bunların arasında elbette lezzet farkı var. Deniz levreğinin tadına doyulmaz. Çiftlik levreği de balık zevkinizi alacak kadar lezzetlidir. Aralarında bir fiyat farkı olur. Deniz levreği daha pahalıdır. Görünüm olarak ikisini birbirinden ayırmak biraz zor olabilir. Ancak balıktan anlayan kişiler aradaki farkı görmekte zorlanmaz. Levrek değişik yöntemlerle pişirilerek tüketilebilir. İçlerinde en yakışanı ızgara ve fırında yapılan levrektir. Bu yöntemlerle levreğin tadına varabilirsiniz. Çok güzel bir lezzeti olur. Özellikle kömür ateşinde mangalda harika olur. Ancak evde bunu yapma şansımız pek olmaz. Bu yüzden elektrikli ızgara ve fırın güzel bir seçenektir. Fırında levrek nasıl pişirilir, nasıl lezzetli olur tarifimizde bunları anlatmaya çalışacağız. Balıkçınızdan iri boyda levrek alarak bu tarifi hazırlamanızı öneririz. Yanında mevsim salatasını da hazırlamayı ihmal etmeyin. Balığın yanına en güzel salata gider. Herkese kolay gelsin.

Fırında levrek için gerekli malzemeler
  • 4 adet levrek (Yaklaşık 350-450 gram ağırlığında, tercihen fiyat açısından çiftlik levreği olabilir)
  • 4 adet defne yaprağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Fırında levrek nasıl pişirilir

Öncelikle levrekler ayıklanmamış ise, pullarını güzelce temizleyin. Balıkların karnını bıçakla açarak, içindekileri temizleyerek yıkayın. Bunları kevgire alarak sularının süzülmesini sağlayın. Balıklar beklerken iri oldukları için sırtlarına bıçakla biber çizik atın. Bu daha kolay pişmelerini sağlayacaktır. Bu arada bir kasede zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp, çırpın. Levrekleri fırın tepsisine alın. Bunların her birini hazırladığınız sosla ovalayın. Balıkların içini ve ışını sosa bulayın. Her birinin karnına bibere defne yaprağı koyun. Levrekleri fırın tepsisinin içinde 1 saat kadar bekletin. Bu sayede sosun lezzetini daha iyi çekecektir. Daha sonra fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Fırın kızdığında levrekleri fırına koyun. Arzu edenler levrekleri birer kişilik kayık güveçlere de koyabilir. Fırının ızgara kısmı varsa, bu bölümü açarsanız daha iyi olur. Levrekler nar gibi kızardığında, servis için hazır hale gelir. Eğer fırının ızgarası açıksa, arada balıkları bir kere çevirebilirsiniz. Her iki tarafı kızardığında, fırından alın. Servis tabaklarına aldığınız levreği limon dilimleri ve küçük haşlanmış patatesle garnitürleyerek sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Yanında salata ikramını da ihmal etmeyin.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 24.11.2018 19:22:31
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Fırında Levrek Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Folyoda Levrek
Folyoda Levrek
Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek birde folyoda pişince iştah kabartan bir görünüme, eşsiz bir lezzete ayrıcalıklı yemeğe dönüşmektedir. Oldukça bol içerikle hazırlan...
Levrek Izgara
Levrek Izgara
Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “ denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğuyla ilgili efsaneler duyduğumuz ve palamudun dan tut levreğine kadar her biri ayrı lezzette...
Fırında Levrek
Fırında Levrek
Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk denizlerde yaşamını sürdüren bir balıktır. İçeriğinde vitamin ve mineraller bulundurduğundan sağl...
Fileto Levrek
Fileto Levrek
Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile bilinmektedir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanmadı yemeğin besi...
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklend...
Sebzeli Levrek
Sebzeli Levrek
Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hemde mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir tarifimiz vardır. Bu tarife göre sebzeli levreği hazırlayalım.Sebzeli levrek için gerekli malze...
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün de ayrı, ayrı bir lezzeti vardır. Fırında, tavada ve kızartarak tüketilen enfes balığın biz b...
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tük...
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği Taşı
Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir özellik taşır. İçinde bol miktar da demir bulunduğun dan dolayı kansızlığa iyi gelir, çocukları...
Kaya Levreği
Kaya Levreği
Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu pullar derisine yapışmıştır. Yanları kırık beyaz karnının rengi ise güneşe benzer renktedir. Ağz...
Fırında Deniz Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm.arasında değişir. Ağırlığı ise ...
Fırın Levrek
Fırın Levrek
Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık yer alması gereken kişide bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta direnci arttıran, hastalık ...

 

Tavada Levrek
Taş Levreği
Deniz Levreği
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir
Fırında Levrek Buğulama
Fırında Kağıtta Levrek
Fırında Levrek Izgara
Fırında Fileto Levrek
Levrek
Mangalda Levrek
Sütlü Levrek
Tereyağlı Levrek
Levrek Sarma
Levrek Çorbası
Levrek Terbiyesi
Kağıtta Levrek
Mantarlı Levrek Buğulama
Fırında Kaya Levreği
Folyoda Levrek
Levrek Izgara
Fırında Levrek
Fileto Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Sebzeli Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Popüler İçerik
Levrek Sarma
Levrek Sarma
Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden bir...
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihler...
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada le...
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kağıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balı...
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ...
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019