Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Beşamel Soslu Levrek

Beşamel Soslu Levrek

Beşamel soslu levrek: Beşamel soslu levrek balık yemekleri arasında en sıra dışı olan ve en ayrıcalıklı çeşitler arasında yer almaktadır. Sofralarda ana yemek olarak yer almaktadır. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Besin değeri oldukça yüksektir. Bol içeriklerle yapılması yemeğin besin değerinin artmasında fayda sağlayacaktır. Zaman almadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan beşamel soslu levrek özellikle misafir alımlarında sofralarda farklılık oluşturmak isteyenler için ideal bir lezzet olacaktır. Sizde ailenize farklı bir yemek öğünü yaşatmak istiyorsanız beşamel soslu levrek tercih etmenizi tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Beşamel soslu levrek yapmak için gerekli olan malzemeler

  • 2 tane levrek fileto
  • Yarım kilo süt
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı un
  • 2 tane sivri biber
  • 3 tane çeri domates
  • 75 gram kaşar peyniri

Beşamel soslu levrek nasıl yapılır?


Bir tava içerisinde tereyağını koyun ve ocağın altını açın. Tere yağını kısık ateşte yakmadan eritin. Eriyen tereyağı üzerine unu yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. Un ve tereyağının rengi biraz beyazlaşınca bir tutam tuz atın ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Son olarak sütü çok yavaş bir şekilde ilave edin bir yandan sütü yavaş yavaş ilave ederken bir taraftan da hızlıca karıştırın ki koyulaşma anında tavanın dibi yanmasın. Beşamel sos kaynamaya başladıktan sonra altını kapatarak soğumaya bırakın. Bu arada sizde levrekler kılçıklarından ayıklanarak fileto haline getirin. Ayrı bir tava içerisine bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyarak ocağın altını açın. Levrek filetoları sıvı yağ iyice ısındıktan sonra tava içerisine koyarak mühürleyin. 1 dakika kadar filetonun bir yüzünü 1 dakika kadar da filatonun diğer yüzünü kızartın. Sonrasında önceden hazırlanıp soğutulmuş beşamel sosu borcam dibine ince bir tabaka halinde yayın. Sonrasında iki dakika kadar mühürlenen levrek filetoları beşamel sosu üzerine boşluk kalmayacak bir şekilde dizin. Levrekler dizildikten sonra üzerine tekrar ince olarak beşamel sosu yayın. Sonra sivri biberleri yıkayarak tepsi üzerine halkalar halinde doğrayın. Daha sonra çeri domatesleri borcam üzerine serpiştirin. Artık rendelenen kaşar peyniri yemeğin üzerini kaplayacak şekilde bolca serpiştirin. Ardından önceden 180 derece ısıtılmış fırına borcamı sürün ve yarım saat kadar pişirin. Borcamın üzeri kızarana kadar pişirin. Süre dolduktan sonra borcamı fırından çıkarın ve tabaklara alarak servis yapın. Beşamel soslu levrek artık hazır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 10:21:29
Beşamel Soslu Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Beşamel Soslu Levrek Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Beşamel Soslu Levrek"
Bugün balık pazarınsan levrek aldım. Akşam ailece güzel bir şekilde fırında pişirerek balık günü yapacağız. Binseler internette ünlü bir şefin levrek tarifini okudum ve o şekilde pişirmeyi deneyeceğim. Başamel sos hazırladıktan sonra levreklere bir güzel yedirilip gırında pişiriliyor. Deneyen var mı?
Ahmet . 05.11.2018 15:10:55
CEVAP YAZ
Folyoda Levrek
Folyoda Levrek
Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan bir görünüme, eşsiz bir lezzete ayrıcalıklı yemeğe dönüşmektedir. Oldukça bol içerikle hazırla...
Levrek Izgara
Levrek Izgara
Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğuyla ilgili efsaneler duyduğumuz ve palamudundan tut levreğine kadar her biri ayrı lezzette o...
Fırında Levrek
Fırında Levrek
Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk denizlerde yaşamını sürdüren bir balıktır. İçeriğinde vitamin ve mineraller bulundurduğundan sağl...
Fileto Levrek
Fileto Levrek
Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile bilinmektedir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanmadı yemeğin besi...
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklendiği...
Sebzeli Levrek
Sebzeli Levrek
Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir tarifimiz vardır. Bu tarife göre sebzeli levreği hazırlayalım.Sebzeli levrek için gerekli malz...
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün de ayrı, ayrı bir lezzeti vardır. Fırında, tavada ve kızartarak tüketilen enfes balığın biz b...
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tüke...
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği Taşı
Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir özellik taşır. İçinde bol miktar da demir bulunduğundan dolayı kansızlığa iyi gelir, çocukların...
Kaya Levreği
Kaya Levreği
Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu pullar derisine yapışmıştır. Yanları kırık beyaz karnının rengi ise güneşe benzer renktedir. Ağzı...
Fırında Deniz Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm. Arasında değişir. Ağırlığı ise...
Fırın Levrek
Fırın Levrek
Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık yer alması gereken kişide bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta direnci arttıran, hastalık ...

 

Tavada Levrek
Taş Levreği
Deniz Levreği
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir
Fırında Levrek Buğulama
Fırında Kağıtta Levrek
Fırında Levrek Izgara
Fırında Fileto Levrek
Levrek
Mangalda Levrek
Sütlü Levrek
Tereyağlı Levrek
Levrek Sarma
Levrek Çorbası
Levrek Terbiyesi
Kağıtta Levrek
Mantarlı Levrek Buğulama
Fırında Kaya Levreği
Folyoda Levrek
Levrek Izgara
Fırında Levrek
Fileto Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Sebzeli Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Popüler İçerik
Levrek Sarma
Levrek Sarma
Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden bir...
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihler...
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada le...
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kağıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balı...
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ...
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024