Levrek Nasıl Pişirilir?
27 Haziran 2024

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir

Levrek balığı, etinin yağsız ve lezzetli olması nedeniyle her mevsimde kolaylıkla bulunabilir ve oldukça talep görür. İçerdiği sağlıklı vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa birçok faydası vardır. Kan basıncı, düşük kolesterol ve kalp hastalıkları için oldukça yararlıdır. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudun sağlıklı yapısını korumaya yardımcı olan A ve D vitaminlerini içerir. Ekonomik değeri yüksek olmasına karşın, beyaz, dolgun ve lezzetli eti ile birçok kişinin favori balıkları arasındadır. Levrek balığını bütün halde mangalda veya fırında pişirebilirsiniz. Örneğin, fırında pişirirken yanına defne yaprağı koyduğunuzda balığa hoş bir aroma verir. Fileto şeklinde tavada veya ızgarada da oldukça lezzetli olur. Bu mükemmel lezzete sahip balık, buğulama, haşlama ve ayıklandığında salatalarda kullanılabilir. Denizden çıkmış bir balık olduğundan, pişirirken fazla tuz kullanmanıza gerek yoktur. Ancak tuz kullanacaksanız, deniz tuzu tercih etmenizi öneririm. Levrek balığını nasıl pişireceğinizi merak ediyorsanız, bana göre en lezzetli hali fırında pişmiş halidir.

Fırında Levrek Balığı Tarifi ve Malzemeler

  • 3 adet levrek balığı
  • 2 adet limon
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz
Fırında Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle levrekleri güzelce temizledikten sonra iyice yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir tel süzgecin üzerine alın. Suyu süzülen levrek balıklarının içine ve dışına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz serperek iyice ovduktan sonra balıkların üzerine birkaç çizik atın. Levrek balıklarının üzerine karabiberi de serpip her tarafına buladıktan sonra buzdolabına kaldırın ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Bu arada, maydanozların yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra soğan ve patatesin kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyin. Limonu da iyice yıkayıp halka şeklinde dilimleyip hazırladıktan sonra hepsini bir kabın içerisine alın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz serpiştirip karıştırdıktan sonra buzdolabından çıkardığınız levrek balıklarının içerisine halka şeklinde dilimlemiş olduğunuz patates, soğan ve limon dilimlerini yerleştirin. İçini sebzelerle doldurduğunuz levrek balıklarını fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Piştikten sonra 4-5 dakika dinlendirin.

Servis Önerisi

Fırında levrek balığını, yanında taze yeşil salata ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, üzerine biraz taze çekilmiş karabiber ve zeytinyağı gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Güncel

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri