Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Levrek Çorbası

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arasında en üstte bulunan bir lezzettir. Mutlaka bu çorba tarifini deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Levrek çorbası aslında her türlü balık çeşidinden yapılabilen bir çorbadır. İçinde bol omega 3 barındıran bu çorbayı özellikle çocuklara içirmek çok önemlidir. Hem büyümelerine katkı sağlıyor hem de beyin gelişimi için gereklidir. Uzmanlar en az haftada iki sefer balık tüketimini öneriyor. Sağlığınız her zaman birinci planda olsun. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi.

Levrek Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri

  • Bir adet deniz levreği
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Bir miktar karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı kadar un
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet yumurtanın sarısı

Levrek Çorbası Nasıl Yapılır?


Öncelikle orta boy bir tencereye bir miktar su koyun ve ocağın üzerine alıp altını açın. Su kaynayana kadar siz levrekleri temizleyip yıkayın. Tencereye levreği ve ayıkladığınız soğanı içine atın ve iyice haşlayın. Bir müddet sonra haşlandığına inandığınız zaman bir kevgirle levrek ve soğanı sudan çıkarın. Balıkları haşladığınız suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin ve diğer kalan sebzeleri soyup hazırlayın. Patatesi soyup küp-küp doğrayın, havuçları, bir adet soğanı ve sarımsağı da soyarak küp doğrayın. Maydanozları da ince doğrayın, haşlanan levreğin etlerini didikleyin. Süzgeçten geçirdiğiniz balık suyunun içine hazırladığınız havuç, patates ve soğanı ilave edip kaynatın sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Başka bir kapta unu bir miktar su ile açarak haşlanan sebzelerin üzerine ilave edip biraz karıştırın ve bir taşım kaynatın. Daha sonra didiklediğimiz eti ve maydanozları da ilave edip koyulaşana kadar kaynatın eğer çok koyu olursa su ilavesi yapabilirsiniz. Daha sonra çorbanın suyundan geniş bir kâseye alıp içine iki yumurtanın sarısını ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş ilave edin ama bir taraftan da hızlı hızlı karıştırın ki yumurtalar pişmesin. Bu şekilde 10-15 dakika daha kaynatın ve ocağın üzerinden alın. Son olarak levrek çorbasının üzerine kalan limonun yarısının suyunu, karabiber, tuzunu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Levrek çorbası tarifiniz hazır şimdiden hepinize afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 04:13:34
Levrek Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Levrek Çorbası Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Levrek Çorbası"
Ben bir anneydim ve iki çocuğum var. Çocuklarımın sağlığı herşeyden önemlidir. Sağlıklı büyümeleri için yediklerine, içtiklerine çok dikkat ediyorum. Çocuklarım herşeyi sevmiyor maalesef. Şimdi balık sezonu açıldı ve bol bol balık yapıp pekten ve omega olarak tüketsinler istiyorum. Ama balık yemiyorlar. Levrek alıp çorba içine karıştırsam, levrek çorbası nasıl olur?
Bedirhan . 02.10.2018 14:38:04
CEVAP YAZ
Folyoda Levrek
Folyoda Levrek
Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan bir görünüme, eşsiz bir lezzete ayrıcalıklı yemeğe dönüşmektedir. Oldukça bol içerikle hazırla...
Levrek Izgara
Levrek Izgara
Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğuyla ilgili efsaneler duyduğumuz ve palamudundan tut levreğine kadar her biri ayrı lezzette o...
Fırında Levrek
Fırında Levrek
Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk denizlerde yaşamını sürdüren bir balıktır. İçeriğinde vitamin ve mineraller bulundurduğundan sağl...
Fileto Levrek
Fileto Levrek
Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile bilinmektedir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanmadı yemeğin besi...
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklendiği...
Sebzeli Levrek
Sebzeli Levrek
Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir tarifimiz vardır. Bu tarife göre sebzeli levreği hazırlayalım.Sebzeli levrek için gerekli malz...
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün de ayrı, ayrı bir lezzeti vardır. Fırında, tavada ve kızartarak tüketilen enfes balığın biz b...
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tüke...
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği Taşı
Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir özellik taşır. İçinde bol miktar da demir bulunduğundan dolayı kansızlığa iyi gelir, çocukların...
Kaya Levreği
Kaya Levreği
Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu pullar derisine yapışmıştır. Yanları kırık beyaz karnının rengi ise güneşe benzer renktedir. Ağzı...
Fırında Deniz Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm. Arasında değişir. Ağırlığı ise...
Fırın Levrek
Fırın Levrek
Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık yer alması gereken kişide bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta direnci arttıran, hastalık ...

 

Tavada Levrek
Taş Levreği
Deniz Levreği
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir
Fırında Levrek Buğulama
Fırında Kağıtta Levrek
Fırında Levrek Izgara
Fırında Fileto Levrek
Levrek
Mangalda Levrek
Sütlü Levrek
Tereyağlı Levrek
Levrek Sarma
Levrek Çorbası
Levrek Terbiyesi
Kağıtta Levrek
Mantarlı Levrek Buğulama
Fırında Kaya Levreği
Folyoda Levrek
Levrek Izgara
Fırında Levrek
Fileto Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Sebzeli Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Popüler İçerik
Tereyağlı Levrek
Tereyağlı Levrek
Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktad...
Levrek Sarma
Levrek Sarma
Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden bir...
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada le...
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kağıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balı...
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ...
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024