Levrek Kızartma

Levrek Kızartma

Levrek Kızartma, Balık son derece faydalı olan deniz ürünlerinin başında gelir. Balık türleri arasında en lezzetli olanlardan bir tanesidir. Levrek, ülkemizde genellikle Akdeniz, Ege ve Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Senenin her mevsimi rahatlıkla tüketilebilir. Ancak en güzel mevsimi kış ayları ve İlkbaharın başıdır. Levrek balıkları çok yağlı değildir. O nedenle sıklıkla tercih edilir. Ayrıca zeka gelişimi açısından da faydalı olması sebebiyle sıkça tüketilir. Sadece zekayla sınırlı olmayan levreğin faydaları kalbe de çok iyi geldiğiyle bilinir. Tüm bu yararının yanında balığın en büyük dezavantajı sadece kokusudur.

Levrek Kızartması İçin Gerekli Malzemeler,
  • 2 adet temizlenmiş levrek
  • 1 adet limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
Kızartmak için,
  • 2 su bardağı sıvı yağ
Levrek Kızartması Yapılışı,

Levrek kızartmasına başlamadan önce balıkların temizlenmesi gerekir. İster evde temizleyebilir yada balıkçılardan temizlenmiş balık da satın alınabilir. Levrek kızartması ister dilimler halinde ister fileto halde yapılabilir. Fakat kızartma için fileto tercih edilmesi tavsiye edilir. Balıklar fileto şeklinde hazırlandıktan sonra soğuk suda iyice yıkanır. Süzülmesi için süzgece alınır. Diğer bir yandan limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve galeta unu iyice karıştırılır. Galeta unu yerine beyaz un yada mısır unu da kullanılabilir. Fakat galeta ve mısır unu kullanıldığında levrek çıtır çıtır bir lezzette olacağı için daha çok tercih edilir. Hazırlanan karışım fırça yardımıyla balıkların üzerine sürülür. Daha sonra genişçe bir balık tavası ocağa alınır. İçerisine sıvı yağ konularak sıvı yağ yüksek ateşte kızdırılır. Yağ kızdıktan sonra balıklar teker teker tavaya alınır. Balık kızartılırken balıkların daha rahat pişmesi için tavaya çok fazla balık konulmamasında fayda vardır. Balıkların aralarında mutlaka mesafe olmalıdır. Bir yüzü pişen balıklar maşa yardımıyla çevrilerek diğer yüzününde pişmesi sağlanır. Levreklerin her iki tarafı da nar gibi kızartılır. Kızaran balıkların fazla yağ çekmemesi için havlu kağıt serili bir tabağa alınarak yağlarının süzülmesi sağlanır. Tüm balıklar aynı şekilde kızartıldıktan sonra sunum için servis tabağına alınır. Levrek Kızartma hazır.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 08.11.2018 18:31:48
Levrek Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Levrek Kızartma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Levrek Kızartma"
Ege bölgesinde lokanta işletmeciliği yapan biriyim. Levrek kızartması yaparken galeta unu işletmemiz de hiç kullanmadık. Acaba tarifte yer alan galeta ununu kullanmamız sonrasında balık daha lezzetli olur mu? Ayrıca galeta unu sayesinde balık da çıtır bir lezzet oluşmakta mı? Daha önce bu lezzeti pişiren birilerinin yorumlarını bekliyorum.
Kerem Günay . 08.09.2018 14:17:55
CEVAP YAZ
Folyoda Levrek
Folyoda Levrek
Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek birde folyoda pişince iştah kabartan bir görünüme, eşsiz bir lezzete ayrıcalıklı yemeğe dönüşmektedir. Oldukça bol içerikle hazırlan...
Levrek Izgara
Levrek Izgara
Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “ denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğuyla ilgili efsaneler duyduğumuz ve palamudun dan tut levreğine kadar her biri ayrı lezzette...
Fırında Levrek
Fırında Levrek
Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk denizlerde yaşamını sürdüren bir balıktır. İçeriğinde vitamin ve mineraller bulundurduğundan sağl...
Fileto Levrek
Fileto Levrek
Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile bilinmektedir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanmadı yemeğin besi...
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklend...
Sebzeli Levrek
Sebzeli Levrek
Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hemde mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir tarifimiz vardır. Bu tarife göre sebzeli levreği hazırlayalım.Sebzeli levrek için gerekli malze...
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün de ayrı, ayrı bir lezzeti vardır. Fırında, tavada ve kızartarak tüketilen enfes balığın biz b...
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tük...
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği Taşı
Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir özellik taşır. İçinde bol miktar da demir bulunduğun dan dolayı kansızlığa iyi gelir, çocukları...
Kaya Levreği
Kaya Levreği
Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu pullar derisine yapışmıştır. Yanları kırık beyaz karnının rengi ise güneşe benzer renktedir. Ağz...
Fırında Deniz Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm.arasında değişir. Ağırlığı ise ...
Fırın Levrek
Fırın Levrek
Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık yer alması gereken kişide bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta direnci arttıran, hastalık ...

 

Tavada Levrek
Taş Levreği
Deniz Levreği
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir
Fırında Levrek Buğulama
Fırında Kağıtta Levrek
Fırında Levrek Izgara
Fırında Fileto Levrek
Levrek
Mangalda Levrek
Sütlü Levrek
Tereyağlı Levrek
Levrek Sarma
Levrek Çorbası
Levrek Terbiyesi
Kağıtta Levrek
Mantarlı Levrek Buğulama
Fırında Kaya Levreği
Folyoda Levrek
Levrek Izgara
Fırında Levrek
Fileto Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Sebzeli Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Popüler İçerik
Levrek Sarma
Levrek Sarma
Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden bir...
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihler...
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada le...
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kağıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balı...
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ...
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019