Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Oldukça kolay ve pratik bir yapıma sahiptir. Bol içeriklerle eşsiz bir lezzet elde edilmiştir. Mercimek çorbası, salata ve çeşitli içeceklerle sofralarda sunumu yapılan tereyağlı levrek menüsü sofraların daha şenlikli geçmesine fayda sağlamaktadır.
Ayrıca özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilmesinin sebepleri arasında kişi vücuduna dayanıklılık vermesi ve hastalık risklerini azaltması da etkili bir öneme sahiptir. Sizde hem lezzetli hem de sağlıklı bir öğün arayışı içindeyseniz tereyağlı levrek tercih etmenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Tereyağlı levrek yapmak için gerekli malzemeler

  • 2 kilo levrek
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tane limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 tutam tuz

Tereyağlı levrek nasıl yapılır?


Öncelikle derin bir kab içerisine limon suyunu ve zeytinyağını ilave edin. Sonrasında karabiber ve kekiği ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra kırmızı biber ve tuzu da koyun. Domates salçası ve çok az bir suyu da ilave edin ve karıştırın. Tüm karışım tamamlandıktan sonra sarımsakları iyice ezin, karışımın üzerine ilave edin ve karıştırın.
Sonra levrekleri koyarak iyice bulayın. Levrekleri iki taraflı bulayarak 2 saat kadar balıkları bekletin. Bu arada sizde fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Balıklar yapılan sos içerisinde iyice bekletildikten sonra dibi yağlanan fırın tepsisi içerisine dizin. Dizilen levrekler üzerine küçük topaklar halinde 1-2 topak tereyağı koyun. Çok yağlı olsun istemiyorsanız her levrek balığı üzerine misket kadar tereyağı koymanız yeterli olacaktır. Tüm işlemler bittikten sonra tepsiyi fırına sürün. Tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Süre dolduktan sonra tepsiyi fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Tereyağlı levrek artık hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 21:36:21
Tereyağlı Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Levrek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Levrek"
Akşama levrek yapmak istiyorum. Tereyağlı levrek fırında kaç dakikada pişer?
Bakiye . 30.08.2018

Mangalda Levrek

Mangalda levrek, Mangalda yapılan levrek çok daha lezzetli ve ağızda dağılan bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Levreğin en lezzetli hallerinden bir olan...
Devamını Oku

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024