Tavada Levrek
Tavada Levrek; levrek balığı yağsız bir balık türüdür. Türkiye'de Akdeniz, Karadeniz ve Marmara kıyılarında bulunur. Hemen hemen her mevsimde bulmak mümkündür. Hem denizde hem de çiftliklerde yetiştirilir. Levrek balığı yırtıcı bir balık çeşididir. Ağırlıkları 8-10 kilogram, boyları ise genellikle 10-50 cm. Kadardır. Boyları ve ağırlıkları değişiklik gösterebilir.
Ayrıca levrek balıkları ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür.
Tavada Levrek balığı için gerekli malzemeler- 2 adet orta boy levrek
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı un
- Kızartmak için sıvı yağ
Tavada Levrek nasıl yapılır?
İki adet orta boy levrek balığının kılçıklarını çıkartıp iyice yıkıyoruz. Daha sonra fileto şeklinde kesip iyice temizliyoruz. Daha sonra bir çay kaşığı karabiberi ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyerek balıklara yediriyoruz. Bir iki saat kadar bekletiyoruz. Beklettiğimiz levrek balıklarını önce una ardından kızgın yağ olan tavada kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen levrek balıklarını sıcak olarak servis yapıyoruz.
19.01.2024 11:20:32
Tavada Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|