Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılıyor. Bu balıkların beyaz etli olması ve lezzetli olması tarifi nefis bir hale getiriyor. Sütlü levrek yapmak için büyük boy bir levrek almalısınız. Yaklaşık 450-500 gram hatta biraz daha büyük levrek olursa iyi olur.
Ayıklarken hiç zorluk çekmezsiniz. Eskiden balıkla süt, yoğurt yenmez derlerdi. Günümüzde balığın yanında yoğurtlu mezeler yeniyor, hatta böyle sütle balık bile pişiriliyor. Şimdi hazırlıklarımıza başlayalım. Yapımı biraz zahmetli olsa da sonunda emeklerimizin karşılığını alacağız. Herkese kolay gelsin.

Sütlü levrek için gereken malzemeler

  • 2 adet levrek (Her biri 500 gram ağırlığında ya da daha büyük olsun)
  • 1-2 yemek kaşığı sirke
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 6-7 adet orta boyda kültür mantarı
  • 3 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sütlü levrek nasıl yapılır?


Levreklerin tazeliğine dikkat ederek almalıyız. Eğer balıkçımız balıkları temizlerse iyi olur. Çünkü bu tarif biraz el oyalayıcı oluyor. Balıkları bol suyla yıkayın. Daha sonra genişçe bir tencereye bol su koyun. Balıkların üzerini örtecek kadar yeterli olur. Levrekleri tencereye alın. İçine sirkeyi ve defne yapraklarını atın.
Su kaynadıktan sonra balıkların 10-15 dakika orta ateşte pişmesi yeterlidir. Daha sonra balıkları bir kevgire alarak soğutun. Balıkları kaynatırken içine sirke koymamızın nedeni balık kokusunu alması içindir. Ne kadar faydalı olduğunu sizde göreceksiniz. Balıkları ayıklayacağız ancak iyice soğumasını bekleyelim. Çünkü soğuduğunda balık daha kolay ayıklanır.

Levrekler soğuduğu zaman hemen ayıklamaya başlayın. Yalnız kılçıklarına çok dikkat edin. Bu tarifin tamamen kılçıksız balıkla hazırlanması önemli. Balığın derilerini de ayırın. Sadece beyaz etli kısımları küçük parçalar halinde ayırın. Balıklar ayıklandığında işimizin çoğu bitecek. Sütlü levrek pişireceğimiz bir borcam hazırlayın. Dikdörtgen borcam buna gayet uygun olur. Ayıklanmış balıkları borcamın içine yayın. Bunun üzerine dilimlenmiş ve haşlanmış mantarları yayın. Tane karabiberleri serpin.

Bu arada bir tencerede tereyağını eritin ve unu hafifçe kavurun. Buna sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Gerekirse çırpıcıyla karışımı çırparak topaklaşmasını önleyin. Rende kaşar peynirinin yarım bardağını bunun içine karıştırın. Daha sonra borcamın içindeki malzemelerle karışımı harmanlayın. Fırını 180-200 derecede ısıtarak, sütlü levreği fırına atın. Üzeri hafifçe kızardığında yemek pişmiş olacak. Fırından alarak üzerine kalan kaşar peynirini yayın. Bunu yeniden fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda sütlü levrek servise hazır olur. Servis tabaklarına alarak sunumunuzu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:27:05
Sütlü Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sütlü Levrek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sütlü Levrek"
Deniz ürünlerinden levreği çok seviyorum ve geçen gün sütlü levrek yediğimde lezzeti bir harikaydı. Evde kendimde denemek istiyorum. Sütlü levrek için gerekli olan malzemeler nelerdir? Kullanılan malzemelerin ölçüleri ne kadar olmalıdır? Sütlü levreği fırında kaç derecede pişirmem gerekiyor? Sütlü levreğin hazırlanışı ve yapılışı nasıl olmalıdır? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Fatma . 01.10.2018 14:37:44

Mangalda Levrek

Mangalda levrek, Mangalda yapılan levrek çok daha lezzetli ve ağızda dağılan bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Levreğin en lezzetli hallerinden bir olan...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024