Mantarlı Levrek

Mantarlı levrek, tarifi lezzet olarak çok lezzetli bir deniz ürünleri çeşididir. Aynı zamanda vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bu yemek oldukça da doyurucu bir yemektir. Çok pratik ve kolayca hazırlanan ve lezzeti bir şekilde yenen bu yemek özellikle yaz ve kış günlerinde evlerinizden eksik etmeyin. Bilhassa çocukların ve hamilelerin tüketimi oldukça önemlidir hem büyüme ve gelişme aşamasında büyük katkıda bulunur.
Hemen not alın ve hiç zaman kaybetmeden hemen bu lezzetli ve kolay hazırlanan bu yemeği mutlaka deneyin.

Mantarlı Levrek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 adetlevrek
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 10 adet kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • Bir kahve fincanı su
  • Bir çay kaşığı kadar tuz

Üzeri için

  • Defne yaprağı
  • Limon dilimleri

Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır?


Öncelikle arpacık soğanları ve sarımsakları güzelce soyun ve bütün olarak kullanmak için bir tepsiye koyun. Daha sonra patatesleri yıkayın ve soyun. Patatesleri büyük büyük elma dilimi kestikten sonra havuçları soyup küp-küp doğrayın ve mantarları yıkayıp kuruladıktan sonra hazırladığınız sebzelerin içine katın. Sebzeleri hazırladıktan sonra başka bir tarafından bir yanmaz tava alın ve içine ölçüde belirttiğim kadar sıvı yağ ekleyin ve öncelikle arpacık soğanı ve sarımsağı kızgın yağa dökerek soteleyin.
İyice karıştırdıktan sonra içine havuç, patates ve mantarları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından sotelenen sebzelerin üzerine tuzunu ekleyin ve sonra suyu yavaşça dökerek ilave edin. Bu şekilde bir müddet sebzeler diri kalacak şekilde pişirin. Sebzeler biraz piştikten sonra ocağın üzerinden alın ve altını kapatın. Başka bir taraftan levrekleri temizleyip yıkayın ve ızgara üzerine koyup pişirelim alt tarafı piştikten sonra diğer tarafı dikkatli bir şekilde çevirerek bu tarafı da pişirin. Levrekleri pişirdikten sonra bir fırın tepsisine dizin ve üzerine önceden hazırlanmış olan karışık sebze sitemizi dökelim ve fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo sararak kapatın. Hava almayacak şekilde sardıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 150 derecelik yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin. Süre dolduktan sonra alüminyum folyonun üzerini yırtarak biraz sebzelerin üzerinin kızartmasını sağlayın. İstediğiniz ayara geldikten sonra fırından çıkarıp biraz havalandırın ve ılıyınca üzerine defne yaprağı ve limon dilimleri dizerek süsleyip servis edebilirsiniz. Mantarlı levrek tarifimiz yemeys hazır hale geldi. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
19.01.2024 06:10:26
Mantarlı Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantarlı Levrek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Mantarlı Levrek"
Mantarlı levrek hazırlarken nelere dikkat etmek gerekir? Fırında levrek yapmak ile tavada yapmakta sağlık açısından bir fark var mi?
Lâyik . 29.09.2018 22:26:56

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024