Mangalda Levrek

Mangalda levrek, Mangalda yapılan levrek çok daha lezzetli ve ağızda dağılan bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Levreğin en lezzetli hallerinden bir olan mangalda levrek mangal günlerinizde mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Üstelik insan sağlığına faydası ile bilinen balık omega 3 asitleri içermektedir. Mangalda levrek daha çok kış aylarında tercih edilmektedir.
Yapımı kolay ve pratik olan mangalda levrek sıkça sofralarda yer alması gereken ana öğün bir yemektir. Oldukça doyurucu ve besleyicidir. İçeriğinde birçok besin değeri barındıran levrek vücudu hastalık risklerine karşıda yüksek oranda korumaktadır. Sizde sevdiklerinize, ailenize, eşinize, dostunuza ve özellikle çocuklarınıza gönül rahatlığı ile sağlıklı bir öğün geçirmek istiyorsanız işte mangalda levrek tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Mangalda levrek için gerekli olan malzemeler

  • 1 kilo levrek
  • 1 tane limon suyu
  • 1 dal biberiye otu
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Mangalda levrek nasıl yapılır?


Öncelikle levrekleri bol su ile yıkayın ve ayıklayın. Levrekler yıkanıp ayıklandıktan sonra sürülmesi için biraz bekletin. Levreklerin yan taraflarından bıçakla 2-3 kesik atın. Sonrasında levreği marine etmek için derin bir kap içerisine limon suyunu koyarak içerisine zeytinyağını ilave edin. Sonra limon suyu ve zeytinyağı karışımı içerisine karabiber ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın.
Bu arada sarımsakları soyarak havan içerisine koyun ve iyice ezin. Ezilen sarımsağı karışım içerisine ekleyin. Son olarak karışım içerisine biberiye otunu ve kekiği ilave ederek iyice karıştırın. Yıkanan levrekleri hazırlanan karışım içerisine her iki tarafını çevirerek iyice bulayın. Sonrasında balıkları sos içerisinde bırakarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Sosun levrek içerisine lezzet vermesi için bu işlem gerekmektedir. Süre dolduktan sonra buzdolabından soslu balıkları çıkarın. Artık levrekleri kızgın ve alevsiz mangal üzerine koyarak bir tarafın pişmesini bekleyin. Levreğin bir yüzü kızardıktan sonra çevirerek diğer yüzünü de pişirin. Tüm levrekler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve hazırlanan levrekleri tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Tüm bu mangalda pişirme işlemlerini elektrikli mangalda da uygulayabilirsiniz. İmkânı olmayanlar elektrikli mangalda aynı lezzeti yakalayabilirler. Balıklar mangalda piştikten sonra servis yapabilirsiniz. Mangalda levrek artık hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 13:22:54
Mangalda Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mangalda Levrek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Mangalda Levrek"
Merhabalar. Kafama takılan bir konu var. Mangalda levrek hazırlarken levrekleri marine etme işlemini nasıl yapacağımızı tam anlamadım açıkçası. Bu konu hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Ülkü . 26.10.2018 10:05:59

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024