Levrek Yemi

Levrek yemi, doğal ve yapay olarak ikiye ayrılır. Levrek balığı taze ölü olmayan yemi sever. Levrek yemi olarak bu yüzden öncelikler canlı yem kullanılır. Fakat levrek avında etkili cansız yemlerde bulunmaktadır. Levrek yakalayabilmek için ilk önce yemleme çok önemlidir. Levrek yemlemede hamsi ve sardalya ezilip kum ile karıştırılarak avlanılacak alana atılır.

Levrek Yakalamak İçin Hangi Yemler Kullanılır?


Levrek yemi olarak en etkili yem "Spinner"dır. Spinner su içerisinde döner ve üzerine ışık yansıdığında parlar. Ayrıca levrek yemi olan spinner titreşimler yayarak levrek balığının dikkatini çeker. Dipte kullanılacak Spinner çeşitleri olarak blue fox, super vibrax kullanılabilir. Spinner ile avlanırken aynı zamanda oltaya kurtçuk ya da solucan takılabilir. Levrek yemi olarak bir başka yemde kaşık yemdir. Kaşık yemin en avantajlı yönü ise uzağa fırlatılır olmasıdır. Bu yöntem ile büyük bir alanda avlanabilirsiniz. Cansız levrek yemi olarak ikinci etkili yem "Popper" olarak adlandırılan ve suyu yardığı için levreğin dikkatini çekmede birebirdir. Levrek yemi olan kaşık yemi parlak gümüş renginde olduğundan güçsüz ve yaralı ava gibidir. Bu yüzden levrek kolayı severek yeme saldırır. Büyük levrek avlayabilmek için kullanılan levrek yemi küçük sahte balıklardır. Levrek yemi olan sahte balık çeşitleri ise sinking (Batan), jointed (Beli kırık) gibi çeşitleri vardır. Bu yemlerin 5-7,5 cm. Olanları levrek avı için en uygunudur ve uzağa atılabilir.
Levrek yemi olan sahte balığı kullanmanın diğer yolu motorlu tekne arkasında çekmektir. Levreğin dikkatini motorun sesi çekecektir ve levrek yemi fark edecektir. Levrek yemi olarak kullanılan canlı balıklar canlı kaya balığı, ispari ya da gümüş balığıdır. Bu yemleri genellikle kıyı oltacıları kullanır. Levrek yakalamada canlı yemde önemli faktördür. Cansız levrek yemi olan spinner'dan sonra en çok canlı yem levreğin dikkatini çeker. Canlı yemin yaralı sendeleyerek yüzmesi levreğin en sevdiğidir. Levrek korkusuz aç gözlü olduğundan balıkçıların gözdesi konumundadır. Levrek yemi olan çapari 0,6'lık sarı ya da yeşil misinadan, köstekler 30-35 cm uzunlukta 0,4 misinadan yapılmalıdır. Levrek yemi olan çaparinin iğneleri 5/0-6/0 boylarındaki iğneden yapılır. Ayrıca kırmızı horozun tüyünden ya da kırmızıya boyanmış tüylerden de kullanılmalıdır. Bazı bölgelerde levrek yemi olarak "teke" de kullanılır. Canlı teke kullanılırsa olta takımı sürekli olarak hareket halinde cansız teke de ise oltayı hafif hareketler ya da vuruntular yapılır.
19.01.2024 09:23:59
Levrek Yemi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Levrek Yemi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Levrek Yemi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024