Levrek Süpürgesi

Levrek süpürgesi, Levrek yakalamasında kullanılan bir av malzemesi olup kıyı kenarından yakalama şeklidir. Levrek bir deniz mahsulü olup en çok tercih edilen balık lezzetlerinden birisidir. Eti yağsız ve çok lezzetli oluşundan ötürü çok faiş fiyatlara satılan levrek çok aşırı tüketilmesinden ötürü de fiyatları pahalıdır. O nedenle de levrek tutmak başka balıklardan daha değerlidir.
Taze olarak tüketilmesi gereken bir balıktır. Ülkemizin Akdeniz, Marmara ve Karadeniz kıyılarında tutulan levrek balığının yenilerde en çok yaygın olan kıyı tutma şekli Levrek Süpürgesidir. Sürüler halinde gezen bu balık türünün birçok tutulma şekli vardır ama küçük çaplarda bir levrek tutma yöntemi olan levrek süpürgesi yeni yeni herkes tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Levrek süpürgesi ile tutulan balıklar bazen tekne avlarından daha çok olabilmektedir.

Levrek Süpürgesi nasıl kullanılır?


Levrek süpürgesi, İtalyan balıkçıların çok eski dönemlerden beri yapıp kullandığı bir yöntemdir. Hava şartlarının uygun olmadığı zamanlarda kıyıdan tekne ile çıkmadan levrek balığı tutmanın olanağını sağlaması için yapılıp kullanılmıştır. İtalya'da halen yapan balıkçıların olduğu levrek süpürgesi kıyı avlaması için üretilen bir av malzemesidir. Levrek Süpürgesini kullanabilmek için öncelikle aldığınız levrek süpürgesini kıyıya kırk beş derece açı ile yerleştirirsiniz. Daha sonrasında misinayı alarak kendimizle levrek süpürgesi arasında on beş metre mesafe bırakarak uzaklaşırız.
Daha sonrasında ise suya girecek şekilde yine kırk beş derece ile yerleştirdiğimiz levrek süpürgesini çekmeye başlarız. Özel bir üretim olan levrek süpürgeleri çekildikçe su içerisinde açılmaya başlar köstekli misinaya bağlı sardalyeler 350 cm aralıklarda suya açılmaya başlar sonrasında ise sahil şeridi boyunca balıkları hissetmeniz ile ters istikamet olacak şekilde levrek süpürgesi yavaşça kıyıya doğru çekilir. Artık istediğiniz balıkları yakalamış olursunuz. Aslında acemi bile olunsa levrek süpürgesi kullanımı kolay ve basit bir işlemdir.

İtalya'nın birçok farklı kesiminde levrek süpürgesi farklı birçok isimle anılmaktadır. Bunlar
  • Spigolara,
  • Vanco,
  • Scannetto,
  • Vanchiteddu,
  • Slittino,
  • Cassetta,
  • Banchetto şeklindedir.
Levrek Süpürgesinin temel mantığı kıyıdan yürüyerek yapılan bir çeşit sırt süpürme işlemidir. Yani kıyı süpürmesidir. Aslında levrek süpürgesi bir nevi sahil sporu gibidir. Hemde balık avlama zevkini herkese yaşama şansı verir. Bu yöntem ile İtalyan balıkçıları kıyıdan yakalanabilecek tüm balıkları yakalar. O yüzdende sadece levrek tutmak için değildir. Tüm kıyı balıklarını yakalayabilirsiniz.
22.01.2024 01:49:31
Levrek Süpürgesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Levrek Süpürgesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Levrek Süpürgesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024