Levrek Sosu

Levrek Sosu, balık sofralardan kesinlikle uzak kalmaması gereken bir besindir. Balığın her türü insan vücudu için oldukça sağlıklıdır. Düzenli olarak balık yemenin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığa faydası bulunur. Uzmanlar herkesin haftada en az iki kez balık yemesini önerir. Balık çeşitleri arasında levrek en çok tercih edilenlerinden bir tanesidir.
Türkiye kıyılarında Karadeniz, Marmara ve Akdeniz'de bulunur. Her mevsim avlanabilen levrek, genellikle de mayıs ortalarından kasım sonuna kadar avlanır. Boyları 40 ile 90 cm arasında değişir. Genellikle ağırlıkları 8 ile 10 kg arasındadır. Ancak bazı levreklerin 15 kiloya kadar ulaştığı da görülmüştür. Özellikle etinin yağsız oluşundan dolayı diyet yapan ya da formunu koruyanların rahatlıkla yiyebileceği bir balık türüdür.

Levrek Sosu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 adet limon
  • Yarım demet dereotu
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket hazır krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Levrek Sosu Nasıl Yapılır?


Levrek sosu hazırlamak için limonların kabukları rendenin küçük tarafı ile rendelenir. Ayrıca kabuğu rendelenmiş limonların suyu sıkılır. Sos tenceresine limon suyu, nişasta ve sıcak su konur. Sos tenceresi ocağın üzerine alınarak kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Karışımın dibinin tutmaması ve nişastanın topaklanmaması için sürekli karıştırılmasında fayda vardır. Sos kaynamaya başlayıp üzeri göz göz olunca bir süreliğine ocaktan alınır.
Dereotu saplarından ayıklanarak iyice temizlenir ve ince ince kıyılır. İçerisine limon kabuğu rendesi, tuz, dereotu ve krema ilave edilerek bir kenarda iyice karıştırılır. Daha sonra tekrar ocağa alınarak yeniden pişirilmeye başlanır. Krema sayesinde kıvamı incelen sos iyice pişince ocaktan temelli olarak alınır. Son olarak içerisine tereyağı konularak tereyağı eriyene kadar sürekli karıştırılır. Hazır hale gelen limon sosu servis tabağına alınmış levrek üzerine kaşık yardımıyla dökülür. Sosun sıcak olarak kullanılmasında fayda vardır.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 01:30:23
Levrek Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Levrek Sosu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Levrek Sosu"
Özellikle kış ayının gelmesiyle birlikte evimizde neredeyse hemen hemen her gün balık pişiriyorum. Bugün levrek yapmayı düşünüyorum. Soslu olarak pişirmek istiyorum. acaba levrek sosu yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Levrek sosunun hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Umur . 29.10.2018 18:13:33

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024