Levrek Pişirme

Levrek Pişirme, Balık çok seviyorsunuz ve akşam yemeğinde levrek balığı yemek istiyorsunuz bunun için dışarı çıkıp balık yemek için oldukça yüksek fiyatlar ödemenize hiç de gerek yok evde hem çok kolay hem de oldukça hesaplı balık sofrası hazırlamak artık hiç de zor değildir. Oldukça yağlı olan levrek balığını ızgarada, tavada ve fırında canınız nasıl isterse öle yapabilirsiniz.
Yapımı oldukça kolay olan tavada levrek tarifini bugün sizler ile paylaşacağım. Balığın iyice pişmesini istiyor iseniz balığın her iki yüzünü de tavada nar gibi kızartın.

Levrek Pişirme İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3-4 tane halka doğranmış havuç
  • İki tane levrek
  • Bir paket karnabahar ya da kültür mantarı
  • Yarım limon suyu
  • Bir paket Brüksel lahanası
  • Bir çay kaşığı tuz
  • 2 tane kırmızı soğan
  • Bir paket brokoli dallarına ayrılmış
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Beş yemek kaşığı zeytinyağı

Levrek Pişirme Nasıl Yapılır?


İlk önce balıkları iyice temizleyin ve bol suyla yıkayın. Balığı süzülmesi için bir süzgeç içinde alın ve bekletin. Bu işlemden sonra levreğin filetosunu çıkarma işlemine geldi. Levreği kesme tahtasının üstünde keskin bir bıçak kullanarak levreğin kuyruk kısmından kafasına doğru ikiye ayıracak biçimde kesmeye başlayın bıçağı levreğin kuyruk kısmından ana beden kemiğine oturacak biçimde koyun ve kemiği izleyerek kafa kısmına doğru düzgün bir şekilde kesmeye devam edin.
Levrek zaten iki eşit parçaya ayrılacaktır. Bu işlemden sonra sıra geldi enfes levrek tavayı yapmaya ilk önce havucu, brokoliyi, mantarı ve Brüksel lahanasını iyice yıkayın ve buhar yönteminde pişirin. Daha sonra levreğin her iki yanını da limon sulu, tuzlu ve karabiberleri karışımdan sürün. Bu şekilde on dakika kadar bekletin, sonra soğanları halka doğrayın ve tuzla ovun. Bu işlemden sonra levrekleri iyice yıkayın ve servis tabağına alın. Geldi nar gibi kızartmaya bunun için geniş bir tava içine sıvı yağı ilave edin. Daha önceden hazırlamış olduğunuz levrekleri tava içine alarak ara, ara sallayarak her iki tarafını dört dakika kadar pişirin. Her iki tarafı da iyice kızaran levreği tavadan alın ve kâğıt havlu sermiş olduğunuz servis tabağı içine alın. Yağını iyice bırakan levreğin üstüne soğanları da üstüne yerleştirin. Levreğin çevresine daha önceden buharda pişen sebzeleri dizin ve limon dilimleri ile servis yapın.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 19:22:37
Levrek Pişirme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Levrek Pişirme Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Levrek Pişirme"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024