Levrek Nasıl Pişirilir

Levrek Balığı Nasıl Pişirilir: Eti yağsız ve oldukça lezzetli olan levrek balığı, her mevsimde kolaylıkla bulunabilmesi ve şahane lezzeti lezzetinden dolayı en çok talep gören balıklar arasında yer alır. İçerdiği sağlıklı vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa oldukça faydalıdır. Kan basıncı, düşük kolesterol ve kalp hastalıkları için oldukça faydalı olan levrek balığı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve vücudun sağlıklı yapısının korunması için gerekli olan A ve D vitaminleri içerir.
Ekonomik değeri yüksek olmasına karşılık beyaz, dolgun ve lezzetli eti ile birçok kişinin en sevdiği balık türü arasında yer alan levrek balığını, bütün haliyle mangalda ya da fırında pişirebilirsiniz. Mesela levrek balığı fırında pişirirken yanına defne yaprağı koyduğunuzda balığa hoş bir koku bırakır. Flato şeklinde tavası ya da ızgarasının da yapılması oldukça lezzetli olur. Bu şahane lezzete sahip olan balık buğulama, haşlama ve ayıklandığı zaman salatalarda kullanılabilir. Denizde yetişmesinden dolayı levrek balığı pişirirken fazla tuz kullanmanıza gerek kalmaz. Fakat tuz kullanacaksanız deniz tuzu kullanmamızı önerebilirim. Levrek balığını nasıl pişirebilirim diye düşünüyorsanız bana göre bu balığın en lezzetli hali fırında pişmiş halidir.

Fırında levrek balığı tarifi malzemeler

  • 3 adet levrek balığı
  • 2 adet limon 2 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz

Fırında levrek tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle levrekleri güzelce temizledikten sonra iyice yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir tel süzgecin üzerine alın.
Suyu süzülen levrek balıklarının içine ve dışına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz serperek iyice ovduktan sonra levreklerin üzerine iyice pişmesi için bir iki tane çizik atın. Levrek balıklarının üzerine karabiberi de serpip her tarafına buladıktan sonra buzdolabına kaldırın ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Bu arada maydanozların yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra soğan ve patatesin kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyin. Limonu da iyice yıkayıp halka şeklinde dilimleyip hazır ettikten sonra hepsini bir kabın içerisinde alın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz serpiştirip karıştırdıktan sonra buzdolabından çıkardığınız levrek balıklarının içerisine halka şeklinde dilimlemiş olduğunuz patates soğan ve limon dilimlerini yerleştirin. İçini sebzelerle doldurduğunuz levrek balıklarını fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirip 4-5 dakika dinlendirdikten sonra Fırında levrek tarifini servis yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 04:05:50
Levrek Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Levrek Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Levrek Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024