Levrek Buğulama

Levrek buğulama: oldukça lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hemen hemen herkes tarafından sevilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı kolay ve pratik olan levrek buğulama özellikle kışın tercih edilen ve bol miktarda vücut için faydalı değerler taşıyan bir yemektir. Sofralarda genellikle ana yemek olarak yer almaktadır. Kişiyi hastalıklara karşı koruyan ve bir nevi bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan bu yemek misafir alımlarında da tercih edebileceğiniz ideal bir lezzettir.

Levrek buğulama yapmak için gerekli olan malzemeler

  • 1 kilo levrek
  • 10 tane kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dal maydanoz
  • 2 tane domates
  • 2 defne yaprağı
  • 2 tane sivri yeşil biber
  • 5 tane arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Levrek buğulama nasıl yapılır?


Öncelikle levreklerin kılçıklarını çıkararak fileto haline getirin. Sonra bol su ile yıkayarak süzülmesi için bir süzgece alın. Sonra ayrı kab içerisine arpacık soğanları soyarak doğrayın. Ardından yeşil sivri biberleri yıkayarak doğrayın. Doğranan soğan ve biberi birbirine karıştırarak derin bir tencere içerisine koyup ocağın altını yakın. Tencere içerisine zeytinyağı ve tereyağını ilave ederek sebzeleri kısık ateşte kavurmaya başlayın. Sebzeler kavrulurken sizde mantarları bol su ile yıkayarak küp şeklinde doğrayın.
Ardından sarımsakları soyarak ince ince doğrayın. Derin bir kab içerisine domatesi de rendeledikten sonra mantarı kavrulan soğan ve biber içerisine ilave ederek karıştırın. Defne yaprağı ve maydanozu da doğrayarak kab içerisinde bekletin. Artık levrekleri tencere içerisine koyup pişirmeye başlayabilirsiniz. Bu arada geri kalan malzemeleri de tencere içerisine ekleyin. Sırasıyla önce sarımsağı sonra domatesi koyup 10 dakika kadar pişirdikten sonra defne yaprağını, maydanozu, karabiberi ve tuzu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte 25 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirin. Süre dolunca bir çatal yardımı ile levreğin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra tencerenin altını kapatabilir yemeği dinlenmeye alabilirsiniz. Levrek buğulama artık hazır. Artık tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 01:47:22
Levrek Buğulama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Levrek Buğulama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Levrek Buğulama"
Levrek buğulama için tarifteki herşey emde var sadece defne yaprağı eksik koymasam çok mu eksik olur veya lezzetsiz mi olur?
Begüm . 04.09.2018

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024