Kremalı Levrek

Kremalı levrek, eti en lezzetli ve omega 3 bakımından en zengin balıkların başında gelir. Yemeğe misafirimiz varsa hazırlaması oldukça kolay ve lezzet yönünde unutulmaz bir tat yaratabilceğimiz levrek balığını soframızdan eksik etmemeliyiz. Bu arada emin olun ki çocuklarınızda severek yiyeceklerdir, levreği fileto halinde kullanacağımız için sofrada hem siz hem çocuklarınız çok memnun kalacak ve balık kılçığı ile uğraşmak zorunda kalmadan rahat bir yemek geçireceksiniz.

Kremalı levrek için malzemeler

  • 8 tane levrek fileto olarak (4 tane levrek)
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı hazır süt kreması
  • 2-3 tane orta boy domates
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • Yarım su bardağı taze kaşar

Kremalı levrek nasıl yapılır?


Levrek balığını alırken balıkçıda orta kemiği ve kılçıkları alınır. Kuyruk ve kafası kesilerek derisi soyulur atılır böylece fileto levreklerimiz hazır olur. Fileto halindeki levrek yıkanıp süzülür ve üzerine tuz, karabiber atılarak süzgeçte bekletilir. Bir taraftan da sosu hazırlamamız gerek, sosu hazırlamak için zeytinyağı ve unu küçük bir tencereye koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak, rengi hafifçe sararana kadar bir iki dakika kavurunuz, üzerine sütü ekleyip biraz tuz ve karabiber ekip karıştırmaya devam ediniz. Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca ocaktan alınız.
Üzerine hazır süt kremasını ekleyip bir iki dakika hızlı bir şekilde çırpınız. Daha sonra orta boy bir fırın tepsisini hafif yağlayarak süzgeçte bulunan fileto levrekleri yan yana diziniz ve üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökünüz. Domatesleri soyup halka şeklinde doğrayınız ve balıkların üzerine koyunuz. Ardından beş dakika önceden ısıtılmış fırına koyarak 30- 35 dakika pişiriniz çıkarmadan balıkları fırından çıkarmadan beş dakika öncesi isterseniz rendelenmiş kaşarı balıkların üzerine koyunuz ve kaşar eriyip üzerinde kızarınca çıkarın. Kremalı levrek servise hazır, sıcak servis yapmaya dikkat ediniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 00:24:35
Kremalı Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kremalı Levrek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Kremalı Levrek"
Kaç derecede pişecek acaba?
Aylin . 26.11.2018 17:38:17
Bütün balıkları severim ama balıklar içinde levreğin yeri ayrıdır bende. Balık sezonu gelince bol bol levrek alıp pişiririm. Burada tarif edilen kremalı levrek tarifi dikkatimi çekti. Ben sosu için süt eklenebileceğini hiç bilmiyordum. Her zaman yoğurt koyuyordum. Bu tarifi deneyen var mı? Sizce hangisini koymak daha mantıklı?
Nehir . 07.09.2018 14:22:38

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024