Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu pullar derisine yapışmıştır. Yanları kırık beyaz karnının rengi ise güneşe benzer renktedir. Ağzını kocaman ve ağzın için sarımtırak olduğundan bu rengi bürünerek sarıağız ya da diğer adıyla Kaya levreği ismi verilmiştir.
Yan çizgileri oldukça düzgündür ve yüzme kesesi bulundurur. Oldukça büyüktür. Sırt yüzgeci 2 adettir. Önündeki yüzlü için dikenleri oldukça sivri ve batma özelliğine sahiptir. Kuyruk yüzgeci palet halinde olup bu sayede balık kolayca denizde edebilmektedir. Balık kuyruğunu sallayarak çevik hareketlerle yüzer fakat diğer yüzgeçleri normal gelişir. Ağız boyutuna uygun olan balıklarla ve kabuklu canlılarla yaşamını sürdürür ve üreme mevsimleri ilkbahardadır. Eti Levreğin eti kadar taze ve lezzetlidir. Sularımızda doğal olarak yetiştirme olasılığı azdır. Bu yüzden olta ile avcılığı yapılmaz. Levrek ve sinarit avlamaya yarayan kaşık olta ile her an avlanabilir. Fanyalı ağlarla ve manyak ile tutulur.

Kaya levreğinin diğer adı granyoz balığı olarak bilinir. Ekonomik değeri olan balıklardandır. Deniz ürünleri bakımından oldukça fazla tüketilir. Deniz balıkları Üreticiliği bakımından alternatif türlerden biridir.1995 yılında Fransa'da bulunmuştur. 2005'ten itibaren Türkiye'de yetiştirilmektedir.

Avcılığı


Kaya levreğinin avlanabilmesi için bölgesinin kesin olarak bilinmesi gerekir.
Yem olarak canlı ya da ölü karides kullanılır. İstiridye ve kalamar da seçenekler arasındadır. Bu balık türleri her şeyi yeme olarak görebilir karides, Sülünez, midye Yem olarak fark etmez. Burada önemli olan yemin taze olmasıdır. Bu yüzden yemin canlı olması daha avantajlıdır. Ege ve Akdeniz Bölgesin de avcılık kürek çekerek yapılabilir. Kıyılara 150 metre uzaklıkta bulunabilir. Bu balık türü genellikle kırma kayalıklar, batıklar, derin merdimek çevreleridir. Dere içlerinde de görülmektedir. Kalamar benzeri sahte yemler de bu balığın ilgisini çekecektir.

Bırakma olta avcılığı


Yöntem balıkçılıkta kullanılan yem kefal ispari gibi bırakma oltada canlı kalabilecek balıklardır.

Tekneden avcılığı


Bu yöntemde, canlı balık ve bütün kalamar parçaları kullanılabilir. Bu avda sürprizler olabilir. Bu av da ağırlığı ortalama 75 kilograma kadar büyük bir balık karşınıza çıkabilir.

Kıyı balıkçılığı

Sörf takımlarla hafif rüzgârlı havada yapılması uygundur. Yem olarak sübye, kalamar, jumbo karides tercih edilebilir. Akdeniz ve Ege kıyılarında bu avlanma yöntemi uygundur. Kaya levreğini avlamak kolay fakat onun yaşadığı yerleri bulmak biraz zordur.
21.01.2024 07:14:06
Kaya Levreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaya Levreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kaya Levreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mangalda Levrek

Mangalda levrek, Mangalda yapılan levrek çok daha lezzetli ve ağızda dağılan bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Levreğin en lezzetli hallerinden bir olan...
Devamını Oku

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024