Izgara Levrek

Izgara levrek, hafta sonunda özel bir balık yemek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı çok kolay olduğundan, sizi hiç üzmez. Levreğin lezzetini tam olarak almanız içinde iyi bir pişirme yöntemidir. Her balık ızgarada pişirmeye uygun olmaz. Ancak levrek bembeyaz etiyle, kendine has lezzetiyle ızgaraya gelir. Çok yağlı bir balık olmasa da ızgarada pişerken kurumaz.
Önden marine de ederseniz, harika olur. Bir deniz balığı olan levrek doğal olarak yetişir. Ancak günümüzde çiftliklere yetiştirilen levreklerde çok yaygınlaştı. Fiyatı daha uygun olduğundan ve daha kolay bulunduğundan çiftlik bile olsa, levreği sofranızdan eksik etmeyin. Her ne kadar doğal yollarla beslemiş deniz levreğinin tadını vermese de bunlarda lezzetli olur. Evde ızgara levrek yapmak için bir elektrikli ızgaranız olsun. Fırında ızgara yapmaktan daha güzel pişer. Levrekler hazırsa hemen tarifi yapmaya başlayalım. Yemeğe sıcak sıcak servisimizi yaparız. Hepinize kolay gelsin.

Izgara levrek için gereken malzemeler

  • 4 adet levrek (Ağırlıkları 350-400 gram olursa iyi olur)
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Izgara levrek nasıl yapılır?


Levrekleri ayıklanmış şekilde aldıysak, hemen yıkayalım. Bu arada pullarını yine de kontrol edelim. Üzerinde kalan varsa mutlaka temizleyelim. Levrekler ayıklanmamış ise iş başa düşer. Hemen pullarını ayıklayarak, balıkların içini temizleyelim.
Aslında balığı kendinizde kolay ayıklayabilirsiniz. Böyle iri balıkların ayıklanması daha kolay olur. Ayıklama ve yıkama işlemi bitince, her balığın üzerini bıçakla çizelim. Levrekleri dediğimiz gibi 350-400 gram kadar büyüklükte aldıysanız, bütün olarak ızgara yapabilirsiniz. Eğer daha büyük bir levrek aldıysanız, mutlaka fileto çıkartmanızı öneririz. Böylece balığın içi daha rahat pişer. Levrekleri önce tuz ve karabiberle iyice ovalım. İçini de dışını da karabiber ve tuzla ovun, bir süre dolapta bekletin. Bu süre 15-20 dakika olabilir. Balığı hiçbir zaman uzun süre tuzlu bekletmeyin. Piştiğinde daha kuru olur. Bu arada elektrikli ızgarayı ısınması için açın. Sulu ızgara dediklerinden olursa, fazla koku da yapmaz. Levrekleri güzelce zeytinyağı ile yağlayın. Bunları ızgara iyice ısındığında, ızgaraya yerleştirin. Büyük olasılıkla balıkları ikişer ikişer pişirmek zorunda kalacaksınız. Çünkü ızgaranın büyüklüğü buna uygundur. Balıklar pişerken hiç ellemeyin. Bir tarafı yeterince kızardığı zaman diğer taraflarını çevirin. Balıkların üzerine pişmesi için bastırmayın. İyi bir ızgara levrek yemeyi istiyorsanız, bunlara dikkat etmelisiniz. Levrekler nar gibi kızardığında, hiç bekletmeden servisi yapabilirsiniz. Izgara levrek ile güzel bir çoban salatası ya da mevsim salata iyi gider.

Afiyet olsun.
19.01.2024 12:24:26
Izgara Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Izgara Levrek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Izgara Levrek"
Allah’a şükür geçen ay balık av yasağı kalktı ve tezgahlar çeşit çeşit balıklarla doldu. Sezonu direk palamut ile açtım ve şimdi sıra levrek yemeye geldi. Ben levreğin hem fırın hemde ızgarada pişmişim severim. Izgara levrek için en güzel terbiye nasıl olmalıdır? Fırındaki gibi yapsam güzel olur mu?
Bender . 24.10.2018 19:53:38

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024