Orta boydaki levrek balıklarını içinin kanlı kısımları iyice temizlenecek şekilde yıkayalım ve süzülmesi için bir süzgece alalım. Daha sonra da bir kâğıt havlu yardımı ile sulu kısımlarını iyice kurulayalım. Balık sulu kalırsa lezzetini kaybedecektir. Balıkların alt ve üst kısımlarına bıçakla 2-3 kez çizik atalım. Balıkların iç ve dış kısımlarını tuz ve karabiberler iyice ovalım ve orta kısımlarına ve yüzeylerine zeytinyağı gezdirelim. Fırın tepsimize yağlı kâğıt serip balıkları düzgünce yerleştirelim. Bir kabın içerisine patatesleri kalın dilimler halinde doğrayalım. Arpacık soğanları kabuklarını soyup tüm şekilde patateslere ekleyelim. Aynı şekilde yeşil sivri biberleri, kapya biberleri ve domatesleri birer parmak kalınlığında doğrayalım.
Havuçları da yuvarlak olarak dilimleyip tüm bu malzemeyi kırımızı pul biber, karabiber, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayalım. Bu karışımı balıkların arasına denk gelecek şekilde tüm tepsiye paylaştıralım. Limonları kabuklarını soymadan ince dilimleyip aralara yerleştirelim. Sarımsakları da soyup dilimleyelim. Son olarak sarımsak ve defne yapraklarını da aralara koyduktan sonra üzerlerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika üstleri kızarana kadar pişirelim. Sebzeli kısımları ile servis yapalım. Servis tabağına aldıktan sonra üzerlerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyelim.