Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklendiğinde muhteşem lezzetli oluyor, çiğ soğan kokusunda eser olmadığı için bolca kullanmakta çekinmeyin.
Soğan ve patatesin üzerine de limon dilimleri ilave edildiğinde hem lezzetine lezzet katmış olacaksınız hem de bol vitaminli balık yemiş olacaksınız. Şimdi tam balıkların bol olduğu ve havaların soğumasıyla daha da lezzetli olduğu zamandır. Şimdi balıklar bol ve geçen aylara göre fiyatları da çok düşüktür. Bu nedenle fırında patatesli levrek yapmanın tam zamanı kesinlikle bu fırsatı kaçırmamalısınız.

Fırında Patatesli Levrek Malzemeleri (1 kişilik)

  • 1 adet fileto edilmiş levrek balığı.
  • 1 adet kuru soğan.
  • 2 adet patates.
  • 5 diş sarımsak.
  • 4-5 dal maydanoz.
  • Kekik.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı.
  • 1 çay kaşığı pul biber.
  • 1 adet limon.
  • Tuz ve karabiber.

Fırında Patatesli Levrek Nasıl Yapılır?


Balıkçıda levreği alırken fileto edilmesini rica edin. Fileto edilmiş levrek balığını güzelce yıkayıp kenara koyun suyu süzülsün. Diğer yanda patateslerin kabuğunu soyun yıkayın ve çok ince olmayacak şekilde dilimlere ayırın. Soğanı da aynı şekilde soyup ince halka şeklinde doğrayın ve üzerine karabiber, tuz, kekik, zeytinyağı, pul biberini ilave edip iyice harmanlayın.

Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıdı serin ve üzerine harmanlanmış patates soğanı serin. Bir kâse içinde balıkların sosunu hazırlayın. Sarımsak, zeytinyağını, tuz, karabiber, limon suyu, 4-5 dal maydanozu iyice karıştırın ve bir fırça yardımı ile bu karışımda balıkların her yanına sürün. Sosladığınız levrek balığını patates karışımının üzerine koyun. Balıkları patateslerin üzerine koyduğunuzda buğulama gibi sulu olacaktır. Balığın altının kızarmasını istiyorsanız ilk önce balık ve üzerine patates karışımını koymalısınız. Kâse de kalan harcı balığın üzerinde gezdirin ve önceden 200 dereceye ayarlanan ve ısınan fırına tepsiyi verin. Balığımız yaklaşık 40 dakika kadar pişirilmeli. Patatesli levrek balığınız 40 dakika sonunda servise hazırdır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 03:10:13
Fırında Patatesli Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Patatesli Levrek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Patatesli Levrek"
Balık sezonu açıldı ve biz ailecek balık yemeği tüketmeye bayılırız. Fakat sürekli kızartma olunca zararlı olduğunu düşünüyorum. Fırında yapılan çok çeşitli balık yemekleri olduğunu biliyorum. Hiç daha önce denemedim. Fırında patatesli Levrek nasıl yapılır? Almam gereken malzemeler nelerdir? Patatesli levrek yemeğinin hazırlanışı nasıldır?
Cihan . 28.09.2018 20:46:00

Mangalda Levrek

Mangalda levrek, Mangalda yapılan levrek çok daha lezzetli ve ağızda dağılan bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Levreğin en lezzetli hallerinden bir olan...
Devamını Oku

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024