Fırında Levrek Nasıl Pişirilir

Fırında levrek nasıl pişirilir, levrek oldukça lezzetli bir deniz balığıdır. Deniz levreği denilen türü doğal yollarla yetişmiş, denizde yakalanan levrektir. Bir de son yıllarda giderek yaygınlaşan balık çiftliklerinde yetiştirilen çiftlik levrekleri var. Her ikisi aslında aynı balıktır. Biri denizde büyür gelişir, diğeri çiftliklerde özel yemlerle beslenir.
Bunların arasında elbette lezzet farkı var. Deniz levreğinin tadına doyulmaz. Çiftlik levreği de balık zevkinizi alacak kadar lezzetlidir. Aralarında bir fiyat farkı olur. Deniz levreği daha pahalıdır. Görünüm olarak ikisini birbirinden ayırmak biraz zor olabilir. Ancak balıktan anlayan kişiler aradaki farkı görmekte zorlanmaz. Levrek değişik yöntemlerle pişirilerek tüketilebilir. İçlerinde en yakışanı ızgara ve fırında yapılan levrektir. Bu yöntemlerle levreğin tadına varabilirsiniz. Çok güzel bir lezzeti olur. Özellikle kömür ateşinde mangalda harika olur. Ancak evde bunu yapma şansımız pek olmaz. Bu yüzden elektrikli ızgara ve fırın güzel bir seçenektir. Fırında levrek nasıl pişirilir, nasıl lezzetli olur tarifimizde bunları anlatmaya çalışacağız. Balıkçınızdan iri boyda levrek alarak bu tarifi hazırlamanızı öneririz. Yanında mevsim salatasını da hazırlamayı ihmal etmeyin. Balığın yanına en güzel salata gider. Herkese kolay gelsin.

Fırında levrek için gerekli malzemeler

  • 4 adet levrek (Yaklaşık 350-450 gram ağırlığında, tercihen fiyat açısından çiftlik levreği olabilir)
  • 4 adet defne yaprağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında levrek nasıl pişirilir


Öncelikle levrekler ayıklanmamış ise pullarını güzelce temizleyin.
Balıkların karnını bıçakla açarak, içindekileri temizleyerek yıkayın. Bunları kevgire alarak sularının süzülmesini sağlayın. Balıklar beklerken iri oldukları için sırtlarına bıçakla biber çizik atın. Bu daha kolay pişmelerini sağlayacaktır. Bu arada bir kâsede zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp, çırpın. Levrekleri fırın tepsisine alın. Bunların her birini hazırladığınız sosla ovalayın. Balıkların içini ve ışını sosa bulayın. Her birinin karnına bibere defne yaprağı koyun. Levrekleri fırın tepsisinin içinde 1 saat kadar bekletin. Bu sayede sosun lezzetini daha iyi çekecektir. Daha sonra fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Fırın kızdığında levrekleri fırına koyun. Arzu edenler levrekleri birer kişilik kayık güveçlere de koyabilir. Fırının ızgara kısmı varsa, bu bölümü açarsanız daha iyi olur. Levrekler nar gibi kızardığında, servis için hazır hale gelir. Eğer fırının ızgarası açıksa, arada balıkları bir kere çevirebilirsiniz. Her iki tarafı kızardığında, fırından alın. Servis tabaklarına aldığınız levreği limon dilimleri ve küçük haşlanmış patatesle garnitürleyerek sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Yanında salata ikramını da ihmal etmeyin.

Afiyet olsun.
20.01.2024 08:53:31
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Levrek Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024