Fırında Levrek Buğulama

Fırında levrek buğulama, tadına doyamayacağınız kadar lezzetli olur. Balıklarla hazırlanan buğulama tarifleri çeşitli malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde domates, soğan, yeşillik gibi malzemeler kullanılırken, bazı tariflerde bizim vereceğimiz gibi yapılıyor. Fırında levrek buğulama tarifimizi beğeneceğinizi umuyoruz. Bunu tepsi şeklinde bir güveçte hazırlarsanız, sonuna kadar sıcak tüketme şansınız olur.
Ayrıca güvecin verdiği lezzeti de unutmayın. Levrek oldukça lezzetli bir balıktır. Bunu farklı şekillerde pişirebilirsiniz. Izgara, fırın, buğulama, tuzda pişirme gibi seçenekleriniz var. Balığı seven biriyseniz, değişik tarifler ilginizi çekecektir. Bu tarifi hazırlamak için iri boydaki levreklerden almanızı tavsiye ederiz. Bu balığın daha az kılçıklı olmasını sağlar ve buğulamayı daha zevkli yiyebilirsiniz. Hazırsanız hemen fırında levrek buğulama tarifini yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fırında levrek buğulama için gereken malzemeler

  • 2 adet iri boyda levrek
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 150 gram küçük boyda kültür mantarı
  • 1 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet patates
  • 7-8 adet yahnilik soğan
  • 125 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında levrek buğulama nasıl yapılır?


Levrekler ayıklanmadıysa önce balıkları iyice temizleyin. Üzerindeki kılçıkları güzel temizleyin.
İçini açarak temizledikten sonra balıkları akan suda yıkayın. Levreklerin filotosunu çıkararak, orta kılçığını alın. Bunu yapamam derseniz balıkçınıza yaptırabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar balığın büyük kılçıklarını ayıklarsanız iyi olur. Daha zevkli bir buğulama yersiniz. Levrekleri daha küçük parçalara kesin. Yaklaşık 2-3 cm uzunluğunda kare parçalar olabilir. Bunları tepsi şeklindeki güveçe ya da uygun bir borcamın içine yerleştirin. Tepsi biraz derince olursa iyi olur. Kenarları en az 4-5 cm derim olsun. Bunun üzerine ayıklanmış havuç ve patatesi uygun boylarda doğrayarak yerleştirin. Tane karabiberleri serpin. Yağnilik soğanı ve mantarları da içine atın. Dediğimiz gibi mantarlar küçükse aynı şekilde, büyüse doğrayarak koyun. Bir tavada tereyağını eritin. Burada unu biraz kavurarak, içine sütü koyun. Topaklaşma olduysa çırpıcıyla bunu açabilirsiniz. Bu karışımı levreklerin olduğu tepsiye dökün. Gerekirse biraz da su ilave edebilirsiniz. Balıkları ve malzemeleri geçecek seviyede suyu olması yeterli olur. Tuzunu da ilave ederek, tepsiyi 200 derecede ısıttığınız fırına atın. Piştiğini gördüğünüzde fırındaki tepsiye rendelenmiş kaşar peynirini serperek kızarana kadar bekletin. Fırında levrek buğulama sıcak olarak servis edilmelidir. Tarifi beğeneceğinizi umuyoruz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 06:35:52
Fırında Levrek Buğulama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Levrek Buğulama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Levrek Buğulama"
Bu senede eylül ayına ulaştık ve denizde avlanma yasağı kalktı. Balıkctezhahları çeşit çeşit doldu ve taştı. Ben bu sene levrek özlemi ile yanıp tutuştuğu içindekini levrek ile açacağım. Fırında levrek buğulama yapmam in başlığın twebiyesi nasıl yapmam gerekiyor?
Atıf . 28.10.2018 10:53:51

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024