Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürleri süresince aynı bölgede yaşarlar. Daha çok sonbahar mevsiminde görülür. Kaya levreğini mevsiminde tüketmek daha lezzetli bir yemek olmasına yardımcı olur. Ayrıca balıkların taze olmasına özen gösterilmelidir.
Kaya levreği ister kızartma ister fırında ister ızgara olarak yapılabilir. Fırında yapılan kaya levreği diğer çeşitlerine göre daha az yağ kullanılarak yapıldığı için daha çok tercih edilir. Formunu koruyanlar ya da diyet yapanlarda rahatlıkla tüketebilir. İster balıkçıdan temizlenmiş olarak satın alınabilir ya da evde de temizlenebilir. Fırında yapılacak balıkların genel olarak fileto şeklinde hazırlanması tavsiye edilir. O nedenle balıkçıdan alınacak levreklerin temizlendikten sonra iki uzun parçaya ayrılması rica edilmelidir. Yapımı oldukça kolaydır. Davet sofraları için rahatlıkla tercih edilebilir. İçerisinde birden fazla sebze olduğu için başlı başına bir ana yemektir. Yanında sadece yeşil salata ile servis yapılır.

Fırında Kaya Levreği İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 adet orta boy kaya levreği balığı
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 2-3 adet taze defne yaprağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı su

Fırında Kaya Levreği Nasıl Yapılır?


Fırında kaya levreği tarifi için öncelikli olarak tüm malzemelerin hazırlığı yapılmalıdır.
Kırmızı soğanların baş kısımları kesilerek kabukları soyulur. Domateslerin, havuçların ve patateslerin kabukları soyulur. Biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır. Tüm malzemeler halka şeklinde ve 1 cm kalınlığında dilimlenir. Sarımsakların kabukları soyulur fakat doğranmaz. Limon kabuklarıyla birlikte dilimlenir. Maydanozlar saplarından ayıklanarak yaprakları iyice temizlenir. Kaya levreğinin pişirileceği fırın tepsinin tabanına yağlı kâğıt serilir. Tepsiye önce dilimlenmiş patatesler ve havuçlar dizilir. Üzerine soğan ve biber halkaları dizilir. Daha sonra maydanozlar serpilir ve üzerine domatesler dizilir. Tüm sebzelerin üzerine balıklar dizilir. Balıkların üzerine tuz, tane karabiber serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Daha sonra tepsiye bütün haldeki sarımsaklar ve defne yaprağı ilave edilir. Son olarak balıkların üzerine limon dilimleri konulur ve 1 su bardağı su ilave edilir. Balıkların daha yumuşak olması için tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kaplanır. Folyonun üzeri çatal yardımıyla birkaç yerinden delinir. Kaya levreği önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılan balıkların üzerinin kızarması için folyo çıkartılarak yeniden fırına verilir. Yaklaşık 5-10 dakika kadar daha pişirildikten sonra kaya levrekleri fırından çıkarılır. Oda sıcaklığında bir müddet dinlendirdikten sonra servis tabağına alınır. Fırında kaya levreği yanında yeşil salata ile sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 16:02:24
Fırında Kaya Levreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kaya Levreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Kaya Levreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mangalda Levrek

Mangalda levrek, Mangalda yapılan levrek çok daha lezzetli ve ağızda dağılan bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Levreğin en lezzetli hallerinden bir olan...
Devamını Oku

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024