Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün de ayrı, ayrı bir lezzeti vardır. Fırında, tavada ve kızartarak tüketilen enfes balığın biz bugün sizlere fırında kaşarlı olanını yapacağız enfes bir lezzet mutlaka deneyin hadi başlayalım.
Fırında Levrek İçin Gerekli Malzemeleri- Kaşar peyniri rendesi
- 4 adet levrek balığı
- Bir demet maydanoz
- Bir büyük boy patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- İki tane büyük boy domates
- İki diş sarımsak
- Bir çay kaşığı pul biber
- Üç tane yeşil sivri biber
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir tane kırmızı biber
- Bir çay kaşığı tuz
- 6-7 tane arpacık soğan
Fırında Levrek Nasıl Yapılır?
Öncelikle balık dışında bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabının içine küçük doğrayın. Daha sonra tuzunu, yağını ve tüm baharatları ilave ederek aynı salata karıştırır gibi iyice karıştırın. Bu işlemden sonra da balıkları ister tek kişilik güveç kabı içerisinde ya da fırın tepsisine dizerek aralarına da yapmış olduğunuz karışımı doldurun. İçerisinde sığacak kadar arta kalanını da yan taraflarına koyabilirsiniz. Sonra kabın ağzını alüminyum folyo ile kapatın ve fırına sürün. İçindeki malzeme ve balık piştikten sonra üstünü açın ve kaşar peyniri rendeleyin. Rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri iyice eridikten sonra fırından alın ve sıcak, sıcak yanında bol yeşillikli salata ile servis yapın.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 04:36:55
Fırında Kaşarlı Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|