Fırında Izgara Levrek
Fırında ızgara levrek; özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Balığın insan sağlığı üzerindeki faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Ayrıca gelişim döneminde olan çocuklar içinde boy uzamasında etkili olan fırında ızgara levrek sofralarda sıkça yer alması gereken bir yemektir. Fırında ızgara levrek, mercimek çorbası ve salata eşliğinde eşsiz bir sofra sevdiklerinize hazırlayabilirsiniz.
Fırında ızgara levrek yapmak için gerekli olan malzemelerFırında ızgara levrek sosu yapmak için gerekli olan malzemeler- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5-6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tutam tuz
Fırında ızgara levrek nasıl yapılır?
Öncelikle levrekleri bol su ile yıkayarak ayıklayın. Yıkanan levreklerin yan yüzeyine bıçak ile çizik atın. Böylece balığın içini daha kolay temizleyebilirsiniz. İçi açılıp temizlenen levrekleri tekrar yıkayarak süzülmesi için süzgece alın. Sonra levreğin sosunu hazırlayın. Öncelikle sarımsakları soyun ve havanda iyice dövün. Dövülen sarımsak içerisine limon suyunu ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra karışım içerisine kırmızı toz biberi ve zeytinyağını ekleyerek tekrar karıştırın. Son olarak karışım içerisine tuzu ilave ederek son kez karışımı ezerek karıştırın. Sosu biraz bekletin ve fırının ızgara telini yanınıza alın.
Izgara teli üzerine yağlı kâğıt serin ve levrekleri tek tek dizin. Tüm balıklar ızgara teline dizildikten sonra yapılan sos balıkların üzerinde kaşıkla gezdirerek balıkları iyice sosa bulayın. Özellikle balıkların kesik atılan yerlerine sosu sürerek balığın içinin sosun tadını almasını sağlayabilirsiniz. Sos da sürüldükten sonra ızgarayı önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Balıklar ızgarada kızarana kadar pişirin. Balıkların pişip pişmediğini çatal ile kontrol ettikten sonra fırını kapatın. Balıkları biraz dinlendirdikten sonra fırında ızgara levrek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 06:17:41
Fırında Izgara Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|