Fırında Fileto Levrek

Fırında fileto levrek, Fırında fileto levrek birçok kişinin severek yediği bir yemektir. Balığın faydaları bilinen bir gerçektir. Omega 3 asitleri içeren balıkların sırt kısmındaki kahverengi etin çocuklar üzerinde boy uzatma etkisi yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmış bir gerçektir. Doğal boy uzatma yönteminde oldukça etkili bir yere sahip olan balık tat olarak da oldukça lezzetlidir.
Özellikle kış aylarında haftada en az 200 gram kişinin tüketmesi gerekmektedir. Özellikle blug çağında olan çocukların öğünlerinde sıkça yer alması gereken fırında fileto levrek eşsiz bir lezzete sahiptir. Ayrıca vereceğimiz tarif ile daha da ayrıcalıklı bir lezzet ile sofralarınızda yer alacaktır. Sizde aile fertlerine hem sağlıklı hem de farklı bir lezzet sunumunda bulunmak istiyorsanız işte fırında fileto levrek tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında fileto levrek için gerekli olan malzemeler

  • 4 tane levrek fileto
  • 3 tane patates
  • 3 tane küçük soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı biberiye baharatı
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 tane limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Fırında fileto levrek nasıl yapılır?


Öncelikle patatesleri soyarak halka şeklinde doğrayın. Doğranan patatesleri yıkayarak süzülmesi için süzgece koyun. Sonrasında soğanları soyarak halka şeklinde doğrayın. Sonra fırın tepsisi içine yağlı kâğıt serin.
Yağlı kâğıt üzerine doğranan patatesleri ve soğanları koyarak karıştırın. Sonrasında levrekleri bol su ile yıkayarak iyice temizleyin. Levrekler yıkanıp temizlendikten sonra geniş bir kap içerisine alın. Zeytinyağı ve tuz ilave ederek karıştırın. Biraz beklettikten sonra fırın tepsisine levrekleri tek tek dizin. Levrekler dizildikten sonra ayrı bir kap içerisinde biberiye baharatını koyun. Sonrasında kırmızı toz biberi, limon suyunu, bir miktar zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın. Sarımsakları da soyarak havanda dövün. Sarımsaklar iyice ezildikten sonra derin kap içerisindeki karışım içerisine ilave edin. Son olarak kekiği de ilave ederek iyice ezilen sosu fırın tepsisinin üzerine sürün. Böylece levrek çok daha lezzetli olacaktır. Tüm malzemeler tepsiye eklendikten sonra tepsinin üzerini yine yağlı kâğıt sererek önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Fırında fileto levrek yaklaşık yarım saat pişirildikten sonra fırından çıkarıp pişip pişmediğini çatal ile kontrol edin. Yemek pişmişse tabaklara alıp sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 15:28:18
Fırında Fileto Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Fileto Levrek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Fileto Levrek"
Levrek balıklarının her çeşidini ben çok seviyorum çünkü etleri harbiden çok lezzetli oluyor. Ancak genelikle pide fırınlarına göndererek pişiriyordum. ŞİLk defa evdeki fırın ile yapmayı deneyeceğim. Fırında levrreği tam ve güzell pişmesi için ne yapmalıyım?
Efecan . 31.10.2018 01:28:45

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024