Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile bilinmektedir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanmadı yemeğin besin değerini dahada arttırmaktadır. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinen fileto levrek kişide birçok hastalığın oluşma riskini de engellemektedir.
Misafir alımlarında ana yemek seçeneği olarak tercih edilebilecek en ideal yemek çeşitlerinden biridir. Sizde misafirlerinize, ailenizle veya çocuklarınıza eşsiz bir fileto levrek yapmak istiyorsanız ve nasıl yapılır bilmiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Fileto levrek için gerekli olan malzemeler

  • 1kilo levrek fileto
  • 3tane orta boy patates
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Biberiye (İsteğe bağlı)
  • 2 çay kaşığı kekik
  • Yarım limonun suyu
  • 1tutam tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Fileto levrek nasıl yapılır?


Öncelikle patatesleri soyarak çok kalın olmayacak bir şekilde halka şeklinde doğrayın. Sonra kuru soğanı soyun ve patatese uyum sağlayacak şekilde halka şeklinde doğrayın. Fırın tepsisini yanınıza alın ve dibine yağlı kâğıt serin. Sonrasında levrekleri temizleyerek yıkayın. Bol su ile yıkanan levrekleri hazırlanan tepsi içerisindeki yağlı kâğıt üzerine tek tek dizin.
Doğranan sebzeleri dizilen levreklerin üzerine serpiştirin. Ayrı bir kab içerisine limon suyunu koyarak zeytinyağı nı ilave edin. Sonrasında biberiye ve kekiği ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra tuz ve kırmızı toz biberide ekleyin. Artık son olarak sarımsağı soyarak havan içerisine koyun ve iyice ezin. Ezilen sarımsağı hazırlanan karışım içerisine ekleyerek son kez karıştırın. Tepsi içerisindeki levreklerin üzerine bir kaşık yardımı ile iyice sürün. Levrekler iyice soslandıktan sonra tepsiyi fırına sürün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürdükten sonra yaklaşık 25 dakika yemeği pişirin. Patateslerin yumuşaması yemeğin piştiği anlamına gelecektir. Fileto levrek yarım saat içerisinde artık servise hazır. Yemeği biraz dinlendirdikten sonra sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 17:28:21
Fileto Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fileto Levrek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fileto Levrek"
Fileto levrek ızgarada da yapılabilir mi acaba? Bununla ilgili olarak herhangi bir tarif var mı?
Çetin . 06.09.2018 20:04:43

Mangalda Levrek

Mangalda levrek, Mangalda yapılan levrek çok daha lezzetli ve ağızda dağılan bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Levreğin en lezzetli hallerinden bir olan...
Devamını Oku

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024