Buğulama Levrek: Buğulama levrek ev hanımlarımız en çok sevdiği yemeklerden biridir. Tadıyla görüntüsüyle sofranıza guzellik katacaktır. Buğulama levrek taze deniz mahsulünden yapabilirsiniz. Balık sağlığımız için çok faydalıdır. Haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Balık hafızanıza çok iyi gelecektir. Çocuklarınıza buğulama levrek çok iyi gelecek ve çok seveceklerdir.
Büyük ya da küçük balık ile
buğulama levrek yapabilirsiniz.
Buğulama Levrek Malzemeleri: 2 kilo levrek tencereye ya da fırına girecek şekilde 1-2 parçaya bölünüz.
- 3 adet patates halka şeklinde doğrayınız.
- 2 adet sert domates
- 3 tane sivri biber biri acı biri tatlı olabilir.
- 1 tane havuç halka şeklinde kesiniz.
- İstek üzerine sarımsak doğrayabilirsiniz 4 diş
- İstek üzerine 7-8 adet mantar kullanabilirsiniz
- 1 tane sert soğan.
- İnce doğranmış maydanoz yarım demet olabilir.
- 3 adet kuru defne yaprağı koyabilirsiniz.
- 5 çorba kaşığı tereyağı.
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ.
- Limon severseniz halka şeklinde doğranmış ya da üzerine sıkabilirsiniz.
- Yarım bardak sıcak su.
- Arzu ederseniz 5 çorba kaşığı krema.
- Baharat isterseniz karabiber 1 tutam tuz koyunuz.
Buğulama Levrek Sos İçin: 2 çorba kaşığı un.
- 1 litre su koyunuz.
- 5 çorba kaşığı isteğe bağlı krema.
Buğulama Levrek Nasıl Yapılır?
Kendinize önce bir tava ya da tencere ayarlayınız.
Seçtiğiniz soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ve tereyağın da biraz tuzla pişirin soğan beyaz kalmalıdır. Dometesin kabuğunu soyduktan sonra domatesleri iri parçalar halinde doğrayınız. Biberleri uzunlamasına ince şekilde doğrayınız. Daha sonra kavurmakta olduğunuz soğanın üzerine harmanlayınız. İki dakika piştikten sonra balıkları üzerine limonu ya da suyunu, defne yaprağını, karabiber ve tuzu atıp tencerenize yerleştiriniz. Üzerine suyunu ekleyin ve tencerenin ağzını kapatınız. Balıkların eti beyazlaşıncaya kadar orta ateşte pişirmeye bırakınız. Levrekleri fırında pişirecekseniz eğer harmanladığınız karışımı fırın kabına yerleştiriniz ve üzerine folyo ile örtünüz. Fırın içine koyduğunuz buğulama levreği 180 derecede 30 dakikada pişirmeye bırakınız. Üzerine koymak için hazırladığınız maydanozları pişmeye yakınken balığın üzerine serpiniz. Balık piştikten sonra suyunu çekmesi için bekletiniz. Daha sonra krema eklemek isterseniz pişirdiğiniz balığın suyundan iki, üç kaşık kasaye alıp krema ile karıştınız ve balığın üzerine ekleyiniz. Kabınızı sallayarak sosu dağıtınız.
Buğulama levrek hazır olduğunda servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.