Buğulama Levrek

Buğulama Levrek: Buğulama levrek ev hanımlarımız en çok sevdiği yemeklerden biridir. Tadıyla görüntüsüyle sofranıza guzellik katacaktır. Buğulama levrek taze deniz mahsulünden yapabilirsiniz. Balık sağlığımız için çok faydalıdır. Haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Balık hafızanıza çok iyi gelecektir. Çocuklarınıza buğulama levrek çok iyi gelecek ve çok seveceklerdir.
Büyük ya da küçük balık ile buğulama levrek yapabilirsiniz.

Buğulama Levrek Malzemeleri: 2 kilo levrek tencereye ya da fırına girecek şekilde 1-2 parçaya bölünüz.
  • 3 adet patates halka şeklinde doğrayınız.
  • 2 adet sert domates
  • 3 tane sivri biber biri acı biri tatlı olabilir.
  • 1 tane havuç halka şeklinde kesiniz.
  • İstek üzerine sarımsak doğrayabilirsiniz 4 diş
  • İstek üzerine 7-8 adet mantar kullanabilirsiniz
  • 1 tane sert soğan.
  • İnce doğranmış maydanoz yarım demet olabilir.
  • 3 adet kuru defne yaprağı koyabilirsiniz.
  • 5 çorba kaşığı tereyağı.
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ.
  • Limon severseniz halka şeklinde doğranmış ya da üzerine sıkabilirsiniz.
  • Yarım bardak sıcak su.
  • Arzu ederseniz 5 çorba kaşığı krema.
  • Baharat isterseniz karabiber 1 tutam tuz koyunuz.
Buğulama Levrek Sos İçin: 2 çorba kaşığı un.
  • 1 litre su koyunuz.
  • 5 çorba kaşığı isteğe bağlı krema.

Buğulama Levrek Nasıl Yapılır?


Kendinize önce bir tava ya da tencere ayarlayınız.
Seçtiğiniz soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ve tereyağın da biraz tuzla pişirin soğan beyaz kalmalıdır. Dometesin kabuğunu soyduktan sonra domatesleri iri parçalar halinde doğrayınız. Biberleri uzunlamasına ince şekilde doğrayınız. Daha sonra kavurmakta olduğunuz soğanın üzerine harmanlayınız. İki dakika piştikten sonra balıkları üzerine limonu ya da suyunu, defne yaprağını, karabiber ve tuzu atıp tencerenize yerleştiriniz. Üzerine suyunu ekleyin ve tencerenin ağzını kapatınız. Balıkların eti beyazlaşıncaya kadar orta ateşte pişirmeye bırakınız. Levrekleri fırında pişirecekseniz eğer harmanladığınız karışımı fırın kabına yerleştiriniz ve üzerine folyo ile örtünüz. Fırın içine koyduğunuz buğulama levreği 180 derecede 30 dakikada pişirmeye bırakınız. Üzerine koymak için hazırladığınız maydanozları pişmeye yakınken balığın üzerine serpiniz. Balık piştikten sonra suyunu çekmesi için bekletiniz. Daha sonra krema eklemek isterseniz pişirdiğiniz balığın suyundan iki, üç kaşık kasaye alıp krema ile karıştınız ve balığın üzerine ekleyiniz. Kabınızı sallayarak sosu dağıtınız. Buğulama levrek hazır olduğunda servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 03:59:10
Buğulama Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Buğulama Levrek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Buğulama Levrek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024