Beşamel Soslu Levrek

Beşamel soslu levrek: Beşamel soslu levrek balık yemekleri arasında en sıra dışı olan ve en ayrıcalıklı çeşitler arasında yer almaktadır. Sofralarda ana yemek olarak yer almaktadır. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Besin değeri oldukça yüksektir. Bol içeriklerle yapılması yemeğin besin değerinin artmasında fayda sağlayacaktır.
Zaman almadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan beşamel soslu levrek özellikle misafir alımlarında sofralarda farklılık oluşturmak isteyenler için ideal bir lezzet olacaktır. Sizde ailenize farklı bir yemek öğünü yaşatmak istiyorsanız beşamel soslu levrek tercih etmenizi tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Beşamel soslu levrek yapmak için gerekli olan malzemeler

  • 2 tane levrek fileto
  • Yarım kilo süt
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı un
  • 2 tane sivri biber
  • 3 tane çeri domates
  • 75 gram kaşar peyniri

Beşamel soslu levrek nasıl yapılır?


Bir tava içerisinde tereyağını koyun ve ocağın altını açın. Tere yağını kısık ateşte yakmadan eritin. Eriyen tereyağı üzerine unu yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. Un ve tereyağının rengi biraz beyazlaşınca bir tutam tuz atın ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Son olarak sütü çok yavaş bir şekilde ilave edin bir yandan sütü yavaş yavaş ilave ederken bir taraftan da hızlıca karıştırın ki koyulaşma anında tavanın dibi yanmasın.
Beşamel sos kaynamaya başladıktan sonra altını kapatarak soğumaya bırakın. Bu arada sizde levrekler kılçıklarından ayıklanarak fileto haline getirin. Ayrı bir tava içerisine bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyarak ocağın altını açın. Levrek filetoları sıvı yağ iyice ısındıktan sonra tava içerisine koyarak mühürleyin. 1 dakika kadar filetonun bir yüzünü 1 dakika kadar da filatonun diğer yüzünü kızartın. Sonrasında önceden hazırlanıp soğutulmuş beşamel sosu borcam dibine ince bir tabaka halinde yayın. Sonrasında iki dakika kadar mühürlenen levrek filetoları beşamel sosu üzerine boşluk kalmayacak bir şekilde dizin. Levrekler dizildikten sonra üzerine tekrar ince olarak beşamel sosu yayın. Sonra sivri biberleri yıkayarak tepsi üzerine halkalar halinde doğrayın. Daha sonra çeri domatesleri borcam üzerine serpiştirin. Artık rendelenen kaşar peyniri yemeğin üzerini kaplayacak şekilde bolca serpiştirin. Ardından önceden 180 derece ısıtılmış fırına borcamı sürün ve yarım saat kadar pişirin. Borcamın üzeri kızarana kadar pişirin. Süre dolduktan sonra borcamı fırından çıkarın ve tabaklara alarak servis yapın. Beşamel soslu levrek artık hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 10:21:29
Beşamel Soslu Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Beşamel Soslu Levrek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Beşamel Soslu Levrek"
Bugün balık pazarınsan levrek aldım. Akşam ailece güzel bir şekilde fırında pişirerek balık günü yapacağız. Binseler internette ünlü bir şefin levrek tarifini okudum ve o şekilde pişirmeyi deneyeceğim. Başamel sos hazırladıktan sonra levreklere bir güzel yedirilip gırında pişiriliyor. Deneyen var mı?
Ahmet . 05.11.2018 15:10:55

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arası...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024