Levrek Çorbası

Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arasında en üstte bulunan bir lezzettir. Mutlaka bu çorba tarifini deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Levrek çorbası aslında her türlü balık çeşidinden yapılabilen bir çorbadır. İçinde bol omega 3 barındıran bu çorbayı özellikle çocuklara içirmek çok önemlidir.
Hem büyümelerine katkı sağlıyor hem de beyin gelişimi için gereklidir. Uzmanlar en az haftada iki sefer balık tüketimini öneriyor. Sağlığınız her zaman birinci planda olsun. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi.

Levrek Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri

  • Bir adet deniz levreği
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Bir miktar karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı kadar un
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet yumurtanın sarısı

Levrek Çorbası Nasıl Yapılır?


Öncelikle orta boy bir tencereye bir miktar su koyun ve ocağın üzerine alıp altını açın. Su kaynayana kadar siz levrekleri temizleyip yıkayın. Tencereye levreği ve ayıkladığınız soğanı içine atın ve iyice haşlayın. Bir müddet sonra haşlandığına inandığınız zaman bir kevgirle levrek ve soğanı sudan çıkarın. Balıkları haşladığınız suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin ve diğer kalan sebzeleri soyup hazırlayın.
Patatesi soyup küp-küp doğrayın, havuçları, bir adet soğanı ve sarımsağı da soyarak küp doğrayın. Maydanozları da ince doğrayın, haşlanan levreğin etlerini didikleyin. Süzgeçten geçirdiğiniz balık suyunun içine hazırladığınız havuç, patates ve soğanı ilave edip kaynatın sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Başka bir kapta unu bir miktar su ile açarak haşlanan sebzelerin üzerine ilave edip biraz karıştırın ve bir taşım kaynatın. Daha sonra didiklediğimiz eti ve maydanozları da ilave edip koyulaşana kadar kaynatın eğer çok koyu olursa su ilavesi yapabilirsiniz. Daha sonra çorbanın suyundan geniş bir kâseye alıp içine iki yumurtanın sarısını ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş ilave edin ama bir taraftan da hızlı hızlı karıştırın ki yumurtalar pişmesin. Bu şekilde 10-15 dakika daha kaynatın ve ocağın üzerinden alın. Son olarak levrek çorbasının üzerine kalan limonun yarısının suyunu, karabiber, tuzunu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Levrek çorbası tarifiniz hazır şimdiden hepinize afiyet olsun.
20.01.2024 04:13:34
Levrek Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Levrek Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Levrek Çorbası"
Ben bir anneydim ve iki çocuğum var. Çocuklarımın sağlığı herşeyden önemlidir. Sağlıklı büyümeleri için yediklerine, içtiklerine çok dikkat ediyorum. Çocuklarım herşeyi sevmiyor maalesef. Şimdi balık sezonu açıldı ve bol bol balık yapıp pekten ve omega olarak tüketsinler istiyorum. Ama balık yemiyorlar. Levrek alıp çorba içine karıştırsam, levrek çorbası nasıl olur?
Bedirhan . 02.10.2018 14:38:04

Mangalda Levrek

Mangalda levrek, Mangalda yapılan levrek çok daha lezzetli ve ağızda dağılan bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Levreğin en lezzetli hallerinden bir olan...
Devamını Oku

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılı...
Devamını Oku

Tereyağlı Levrek

Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana...
Devamını Oku

Levrek Sarma

Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri ...
Devamını Oku

Levrek Terbiyesi

Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezz...
Devamını Oku

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğı...
Devamını Oku

Mantarlı Levrek Buğulama

Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok ...
Devamını Oku

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürler...
Devamını Oku

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan b...
Devamını Oku

Levrek Izgara

Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğ...
Devamını Oku

Fırında Levrek

Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk...
Devamını Oku

Fileto Levrek

Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile b...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Levrek

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesl...
Devamını Oku

Sebzeli Levrek

Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir ta...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Levrek

Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün ...
Devamını Oku

Kaşarlı Levrek

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sa...
Devamını Oku

Kaya Levreği Taşı

Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir öz...
Devamını Oku

Kaya Levreği

Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu...
Devamını Oku

Fırında Deniz Levreği

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüs...
Devamını Oku

Fırın Levrek

Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024