{ "title": "Tereyağlı Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Tereyagli-Levrek-51.jpg", "date": "21.01.2024 21:36:21", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Tereyağlı levrek: Tereyağı lezzeti ile levrek lezzetinin birleşmesi sonucunda oluşan bu ayrıcalıklı tat kişiye lezzet dışında sağlık da kazandırmaktadır. Ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Oldukça kolay ve pratik bir yapıma sahiptir. Bol içeriklerle eşsiz bir lezzet elde edilmiştir. Mercimek çorbası, salata ve çeşitli içeceklerle sofralarda sunumu yapılan tereyağlı levrek menüsü sofraların daha şenlikli geçmesine fayda sağlamaktadır. Ayrıca özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilmesinin sebepleri arasında kişi vücuduna dayanıklılık vermesi ve hastalık risklerini azaltması da etkili bir öneme sahiptir. Sizde hem lezzetli hem de sağlıklı bir öğün arayışı içindeyseniz tereyağlı levrek tercih etmenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Tereyağlı levrek yapmak için gerekli malzemeler
Tereyağlı levrek nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kab içerisine limon suyunu ve zeytinyağını ilave edin. Sonrasında karabiber ve kekiği ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra kırmızı biber ve tuzu da koyun. Domates salçası ve çok az bir suyu da ilave edin ve karıştırın. Tüm karışım tamamlandıktan sonra sarımsakları iyice ezin, karışımın üzerine ilave edin ve karıştırın. Sonra levrekleri koyarak iyice bulayın. Levrekleri iki taraflı bulayarak 2 saat kadar balıkları bekletin. Bu arada sizde fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Balıklar yapılan sos içerisinde iyice bekletildikten sonra dibi yağlanan fırın tepsisi içerisine dizin. Dizilen levrekler üzerine küçük topaklar halinde 1-2 topak tereyağı koyun. Çok yağlı olsun istemiyorsanız her levrek balığı üzerine misket kadar tereyağı koymanız yeterli olacaktır. Tüm işlemler bittikten sonra tepsiyi fırına sürün. Tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Süre dolduktan sonra tepsiyi fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Tereyağlı levrek artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }