{ "title": "Sütlü Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Sutlu-Levrek-64.jpg", "date": "19.01.2024 22:27:05", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılıyor. Bu balıkların beyaz etli olması ve lezzetli olması tarifi nefis bir hale getiriyor. Sütlü levrek yapmak için büyük boy bir levrek almalısınız. Yaklaşık 450-500 gram hatta biraz daha büyük levrek olursa iyi olur. Ayıklarken hiç zorluk çekmezsiniz. Eskiden balıkla süt, yoğurt yenmez derlerdi. Günümüzde balığın yanında yoğurtlu mezeler yeniyor, hatta böyle sütle balık bile pişiriliyor. Şimdi hazırlıklarımıza başlayalım. Yapımı biraz zahmetli olsa da sonunda emeklerimizin karşılığını alacağız. Herkese kolay gelsin.