{ "title": "Sebzeli Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Sebzeli-Levrek-99.jpg", "date": "21.01.2024 07:14:52", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir tarifimiz vardır. Bu tarife göre sebzeli levreği hazırlayalım.

Sebzeli levrek için gerekli malzemeler
Sebzeli levrek nasıl yapılır?

Levrekler iyice yıkanıp temizlendikten sonra fileto olacak şekilde ikiye bölün. Daha sonra Patatesleri soyarak cips şeklinde doğrayarak kararmaması için bir kâse suyun içerisine bırakın. Soğanları soyarak halka şeklinde doğrayın ince dilimler halinde. Yarım deste maydanozu güzelce ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Bir adet limonu halka şeklinde keserek dilimleyin. Biberi domatesleri ve havuçları da doğrayarak hazırlayın.

Fırın tepsisini yağlayarak patateslerin yarısından fazlasını tepsinin altına dizin. Daha sonra aynı miktar soğanları üzerine serpiştirin ve üzerine balıkları dizin. Balıkların üzerine limon dilimlerini alıp kıyılmış maydanozla beraber dizin. Domatesleri, biberleri ve havuçları balıkların üzerine serpiştirin. Sarımsakları ince ince kıyıp serpiştirin. Kalan limonları da en üste dizdikten sonra defne yapraklarını da ekleyin. Tüm bu malzemelerin üzerine zeytinyağını, pul biberi ve tuzunu ekleyin. Çok az su döktükten sonra tepsinin üzerini alaminyum folyo ile kapatıp ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Sonra folyoyu çıkartıp 10 dakika kadar daha üzerinin kızarmasını sağlayın. Sebzeli levreğimiz hazırdır, sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun.
" } ] }