{ "title": "Mantarlı Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Mantarli-Levrek-76.jpg", "date": "19.01.2024 06:10:26", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Mantarlı levrek, tarifi lezzet olarak çok lezzetli bir deniz ürünleri çeşididir. Aynı zamanda vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bu yemek oldukça da doyurucu bir yemektir. Çok pratik ve kolayca hazırlanan ve lezzeti bir şekilde yenen bu yemek özellikle yaz ve kış günlerinde evlerinizden eksik etmeyin. Bilhassa çocukların ve hamilelerin tüketimi oldukça önemlidir hem büyüme ve gelişme aşamasında büyük katkıda bulunur. Hemen not alın ve hiç zaman kaybetmeden hemen bu lezzetli ve kolay hazırlanan bu yemeği mutlaka deneyin.

Mantarlı Levrek İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır?

Öncelikle arpacık soğanları ve sarımsakları güzelce soyun ve bütün olarak kullanmak için bir tepsiye koyun. Daha sonra patatesleri yıkayın ve soyun. Patatesleri büyük büyük elma dilimi kestikten sonra havuçları soyup küp-küp doğrayın ve mantarları yıkayıp kuruladıktan sonra hazırladığınız sebzelerin içine katın. Sebzeleri hazırladıktan sonra başka bir tarafından bir yanmaz tava alın ve içine ölçüde belirttiğim kadar sıvı yağ ekleyin ve öncelikle arpacık soğanı ve sarımsağı kızgın yağa dökerek soteleyin. İyice karıştırdıktan sonra içine havuç, patates ve mantarları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından sotelenen sebzelerin üzerine tuzunu ekleyin ve sonra suyu yavaşça dökerek ilave edin. Bu şekilde bir müddet sebzeler diri kalacak şekilde pişirin. Sebzeler biraz piştikten sonra ocağın üzerinden alın ve altını kapatın. Başka bir taraftan levrekleri temizleyip yıkayın ve ızgara üzerine koyup pişirelim alt tarafı piştikten sonra diğer tarafı dikkatli bir şekilde çevirerek bu tarafı da pişirin. Levrekleri pişirdikten sonra bir fırın tepsisine dizin ve üzerine önceden hazırlanmış olan karışık sebze sitemizi dökelim ve fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo sararak kapatın. Hava almayacak şekilde sardıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 150 derecelik yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin. Süre dolduktan sonra alüminyum folyonun üzerini yırtarak biraz sebzelerin üzerinin kızartmasını sağlayın. İstediğiniz ayara geldikten sonra fırından çıkarıp biraz havalandırın ve ılıyınca üzerine defne yaprağı ve limon dilimleri dizerek süsleyip servis edebilirsiniz. Mantarlı levrek tarifimiz yemeys hazır hale geldi. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }