{ "title": "Mantarlı Levrek Buğulama", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Mantarli-Levrek-Bugulama-52.jpg", "date": "20.01.2024 01:56:01", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ve çok lezzetlidir. Izgarası, kızartması, pilakisi, buğulaması ve haşlaması yapılır. Levrek sofralarda eksik edilmemesi gereken, çok besleyici güzel bir yemektir. Deniz balıklarının sayısız faydalarından herkes yararlanmalıdır. Şimdi sizlere mantarlı levrek buğulamanın kolay bir tarifini yapalım.

Mantarlı levrek buğulama için gerekli olan malzemeler
Mantarlı levrek buğulama nasıl yapılır?

İlk öce levrekler temizlenir. Fileto olacak şekilde doğranır. Balığı kızartmak için geniş tabanlı bir tencere ocağa alınarak ısıtılır. İçerisine sıvı yağ konur ve filetolar iki taraflı şekilde hafif bir şekilde kızartılır. Kapağını kapatarak bekletin. Mantarı temizleyip ince ince doğradıktan sonra bir kenarda bekletin. Domatesleri soyarak halka, halka dilimleyin. Sonra Sivri biberleri yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Dereotunu yıkayarak 3-4 parçaya bölün Yarım limonu ince ince dilimleyerek hazırlayın.

Tenceredeki balıkların üzerine hazırladığımız malzemelerimizi sırasıyla dizeceğiz. İlk önce mantarı serpiştiriyoruz. Sonra domates ve sivri biberleri güzel bir şekilde dizdikten sonra en son olarak defne yaprağını ilave ediyoruz. Her balığın üzerine ince bir dilim limon gelecek şekilde dizimini yapıyoruz. Az tuz serperek kapağını kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte 15 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz ve dereotunu serpiştiriyoruz. Mantarlı levrek buğulama hazırdır. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }