{ "title": "Mangalda Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Mangalda-Levrek-33.jpg", "date": "21.01.2024 13:22:54", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Mangalda levrek, Mangalda yapılan levrek çok daha lezzetli ve ağızda dağılan bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Levreğin en lezzetli hallerinden bir olan mangalda levrek mangal günlerinizde mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Üstelik insan sağlığına faydası ile bilinen balık omega 3 asitleri içermektedir. Mangalda levrek daha çok kış aylarında tercih edilmektedir. Yapımı kolay ve pratik olan mangalda levrek sıkça sofralarda yer alması gereken ana öğün bir yemektir. Oldukça doyurucu ve besleyicidir. İçeriğinde birçok besin değeri barındıran levrek vücudu hastalık risklerine karşıda yüksek oranda korumaktadır. Sizde sevdiklerinize, ailenize, eşinize, dostunuza ve özellikle çocuklarınıza gönül rahatlığı ile sağlıklı bir öğün geçirmek istiyorsanız işte mangalda levrek tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Mangalda levrek için gerekli olan malzemeler
Mangalda levrek nasıl yapılır?

Öncelikle levrekleri bol su ile yıkayın ve ayıklayın. Levrekler yıkanıp ayıklandıktan sonra sürülmesi için biraz bekletin. Levreklerin yan taraflarından bıçakla 2-3 kesik atın. Sonrasında levreği marine etmek için derin bir kap içerisine limon suyunu koyarak içerisine zeytinyağını ilave edin. Sonra limon suyu ve zeytinyağı karışımı içerisine karabiber ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın. Bu arada sarımsakları soyarak havan içerisine koyun ve iyice ezin. Ezilen sarımsağı karışım içerisine ekleyin. Son olarak karışım içerisine biberiye otunu ve kekiği ilave ederek iyice karıştırın. Yıkanan levrekleri hazırlanan karışım içerisine her iki tarafını çevirerek iyice bulayın. Sonrasında balıkları sos içerisinde bırakarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Sosun levrek içerisine lezzet vermesi için bu işlem gerekmektedir. Süre dolduktan sonra buzdolabından soslu balıkları çıkarın. Artık levrekleri kızgın ve alevsiz mangal üzerine koyarak bir tarafın pişmesini bekleyin. Levreğin bir yüzü kızardıktan sonra çevirerek diğer yüzünü de pişirin. Tüm levrekler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve hazırlanan levrekleri tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Tüm bu mangalda pişirme işlemlerini elektrikli mangalda da uygulayabilirsiniz. İmkânı olmayanlar elektrikli mangalda aynı lezzeti yakalayabilirler. Balıklar mangalda piştikten sonra servis yapabilirsiniz. Mangalda levrek artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }