{ "title": "Levrek Terbiyesi", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Levrek-Terbiyesi-64.jpg", "date": "19.01.2024 12:40:39", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada lezzetli dışı çıtır içi yumuşak ve sulu bir balık yapmak tamamen sizin ustalığınıza kalmış demektir. Taze olan balıkların eti serttir. Bu yüzden balığın lokum gibi olması için pişirme işleminden önce marine etmeniz gerekir. Böylece balık eti hem yumuşar hem de nemlenir. Ayrıca marine edilmiş balık ızgaraya ve tavaya da yapışmaz balığın görüntüsü de bozulmaz. Balığı marine etmeden önce suyunun iyice süzülmüş ve kuru olduğundan emin olmanız gerekir. Kuru halde olursa marine sosunu içine daha fazla çekecektir.

Levrek terbiyesi için gerekli malzemeler
Levrek Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeleri geniş bir kabın içerinde harmanlayalım ve bütün haldeki levrekleri içine koyalım sosun balıkların her tarafına gelecek şekilde bulanmasını sağlayalım. Terbiye süresi çok önemlidir. Balık et kadar sert bir malzeme olmadığından en fazla bir saat bekletmek yeterli gelecektir. Levrekler fleto halde ise terbiyede bekletilme süresi yarım saati aşmamalıdır. Aksi halde balık eti çürüyüp lapa halde tüm tadını ve lezzetini kaybetmiş bir hal alır. Terbiye işlemi sona erdikten sonra dilediğimiz gibi pişirebiliriz. Ama bu sosla terbiye edilen levrekler ızgara da daha lezzetli olur.
" } ] }