Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri olan levrek sarmanın yapımı da çok basit. Yanında yeşil bir salata ile servis ederseniz tadına doyulmaz olacaktır.
Levrek sarma için gerekli malzemeler
2 adet orta boy deniz levreği
5-6 adet pazı yaprağı
4 dilim somon füme
3 dilim burger peyniri
2 adet közlenmiş kapya biber
1 fincan zeytinyağı
Yeterince tuz
Karabiber, kırmızı pul biber
Tahta uzun çöp şiş
Krema sosu için
80 gram krem peynir
80 gr hazır krema (Şekersiz)
1 kahve fincanı soğuk süt
Yarım limon suyu
Üzeri için
Kıyılmış maydanoz
Levrek Sarma Nasıl Yapılır?
Levrekleri fileto şeklinde ortadan kesip kılçıklarını temizleyin. Pazı yaprakları yıkanıp ince olarak doğrandıktan sonra içine burger peynirleri ve somon balıkları küp, küp doğranır kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu eklendikten sonra harcımız hazır hale gelir. Fleto kesilmiş levreklerin içi tuzlanır ve bir miktar zeytinyağı gezdirilir. Hazırlanmış olan karşımdan 4 eşit parçaya ayrılmış fletoların içine paylaştırılır ve kuyruk kısmından başlayarak rulo biçimin de sarılır. Rulonun bozulmaması için çöp şişler ortalarına batırılır. Önceden iyice ısıtılmış kızgın haldeki tavaya zeytinyağı eklenerek balıklar koyulur ve tavanın ağzı kapalı olarak pişirilir.
Kremayı da pişirmemiz gerekiyor. Bunun süt, krem peynir, hazır krema ve limon suyu iyice çırpıldıktan sonra küçük bir tencerede 3-4 dakika pişirilir. Balıkların pişmesine birkaç dakika kala hazırlanan sos balıkların üzerine dökülüp 2-3 dakika da bu şekilde pişirilip servis tabağına alınır. Üzerine kıyılmış maydanoz eklenip afiyetle yenir.