{ "title": "Levrek Pişirme", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Levrek-Pisirme-32.jpg", "date": "20.01.2024 19:22:37", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Levrek Pişirme, Balık çok seviyorsunuz ve akşam yemeğinde levrek balığı yemek istiyorsunuz bunun için dışarı çıkıp balık yemek için oldukça yüksek fiyatlar ödemenize hiç de gerek yok evde hem çok kolay hem de oldukça hesaplı balık sofrası hazırlamak artık hiç de zor değildir. Oldukça yağlı olan levrek balığını ızgarada, tavada ve fırında canınız nasıl isterse öle yapabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan tavada levrek tarifini bugün sizler ile paylaşacağım. Balığın iyice pişmesini istiyor iseniz balığın her iki yüzünü de tavada nar gibi kızartın.

Levrek Pişirme İçin Gerekli Malzemeleri
Levrek Pişirme Nasıl Yapılır?

İlk önce balıkları iyice temizleyin ve bol suyla yıkayın. Balığı süzülmesi için bir süzgeç içinde alın ve bekletin. Bu işlemden sonra levreğin filetosunu çıkarma işlemine geldi. Levreği kesme tahtasının üstünde keskin bir bıçak kullanarak levreğin kuyruk kısmından kafasına doğru ikiye ayıracak biçimde kesmeye başlayın bıçağı levreğin kuyruk kısmından ana beden kemiğine oturacak biçimde koyun ve kemiği izleyerek kafa kısmına doğru düzgün bir şekilde kesmeye devam edin. Levrek zaten iki eşit parçaya ayrılacaktır. Bu işlemden sonra sıra geldi enfes levrek tavayı yapmaya ilk önce havucu, brokoliyi, mantarı ve Brüksel lahanasını iyice yıkayın ve buhar yönteminde pişirin. Daha sonra levreğin her iki yanını da limon sulu, tuzlu ve karabiberleri karışımdan sürün. Bu şekilde on dakika kadar bekletin, sonra soğanları halka doğrayın ve tuzla ovun. Bu işlemden sonra levrekleri iyice yıkayın ve servis tabağına alın. Geldi nar gibi kızartmaya bunun için geniş bir tava içine sıvı yağı ilave edin. Daha önceden hazırlamış olduğunuz levrekleri tava içine alarak ara, ara sallayarak her iki tarafını dört dakika kadar pişirin. Her iki tarafı da iyice kızaran levreği tavadan alın ve kâğıt havlu sermiş olduğunuz servis tabağı içine alın. Yağını iyice bırakan levreğin üstüne soğanları da üstüne yerleştirin. Levreğin çevresine daha önceden buharda pişen sebzeleri dizin ve limon dilimleri ile servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }