{ "title": "Levrek Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Levrek-Nasil-Pisirilir-27.jpg", "date": "20.01.2024 04:05:50", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Levrek Balığı Nasıl Pişirilir: Eti yağsız ve oldukça lezzetli olan levrek balığı, her mevsimde kolaylıkla bulunabilmesi ve şahane lezzeti lezzetinden dolayı en çok talep gören balıklar arasında yer alır. İçerdiği sağlıklı vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa oldukça faydalıdır. Kan basıncı, düşük kolesterol ve kalp hastalıkları için oldukça faydalı olan levrek balığı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve vücudun sağlıklı yapısının korunması için gerekli olan A ve D vitaminleri içerir. Ekonomik değeri yüksek olmasına karşılık beyaz, dolgun ve lezzetli eti ile birçok kişinin en sevdiği balık türü arasında yer alan levrek balığını, bütün haliyle mangalda ya da fırında pişirebilirsiniz. Mesela levrek balığı fırında pişirirken yanına defne yaprağı koyduğunuzda balığa hoş bir koku bırakır. Flato şeklinde tavası ya da ızgarasının da yapılması oldukça lezzetli olur. Bu şahane lezzete sahip olan balık buğulama, haşlama ve ayıklandığı zaman salatalarda kullanılabilir. Denizde yetişmesinden dolayı levrek balığı pişirirken fazla tuz kullanmanıza gerek kalmaz. Fakat tuz kullanacaksanız deniz tuzu kullanmamızı önerebilirim. Levrek balığını nasıl pişirebilirim diye düşünüyorsanız bana göre bu balığın en lezzetli hali fırında pişmiş halidir.