{ "title": "Levrek Marin", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Levrek-Marin-86.jpg", "date": "21.01.2024 04:41:19", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Levrek Marin: Bugün levrek marin günü. Bu yemeği daha önce hiç yemediğim için, tarifine bakmadan önce nasıl olacak diye tereddüt ediyordum ama denemeye karar verdim. Bana göre son derece kolay bir tarifi var. Yapma bölümünde sıkıntı yok ama, yaptıktan sonra beklemesi biraz zor gibi. Hem sabırsızlıkla bir bekleyiş hem de nasıl olacağı merakı ile uzun bir süre bekledim, ancak beklediğime de değdi doğrusu. İşte levrek marin yemek tarifi.

Levrek Marin Malzemeleri
Levrek Marin Nasıl Yapılır?

Levrek marin yapımı için, ilk olarak balık filetosunun çıkartılması ve tüm kılçık ile pullarının temizlenmesi gerekir. Ben bu aşama için balıkçıdan da yardım aldım. Levrek filetosunu parmak kalınlığında dilimliyor ve yayvan bir tavaya düzgünce diziyoruz.

Kuru soğanı piyazlık biçiminde doğrayarak, tuzla ile ovuyoruz.10 dakika bekletip, sonra da yıkıyor ve dilimlenmiş levreğin üzerine serpiştiriyoruz.

Başka bir kap içine dövülmüş sarımsak, elma sirkesi, limon suyu, hardalı, zeytinyağını ve tuzu koyup bunların hepsini birden karıştırıyoruz. En son olarak da ince olarak kıydığımız fesleğen ile tane karabiberi bu marin sosuna ilave edip, levrek ve soğanın üzerine boşaltıyoruz. Bu sosun tüm levreklerin üstünü kaplayacak şekilde ve miktarda olması çok önemlidir.

İnanamadım ben de ama işte bitti ve levrek marinimiz hazır artık. Ancak, maalesef tam anlamıyla marin olması, yani levreğin bu sos içerisinde pişip, yumuşaması için bir süre kadar kapalı bir kap içinde buzdolabında beklemesi gerekiyor. Ama levrek marin'in sonucu da işte bu kadar güzel oluyor.

Herkese afiyet olsun.
" } ] }