{ "title": "Levrek Izgara", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Levrek-Izgara-18.jpg", "date": "20.01.2024 06:53:34", "author": "büşra arslan", "article": [ { "article": "Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğuyla ilgili efsaneler duyduğumuz ve palamudundan tut levreğine kadar her biri ayrı lezzette olan yemeğe doyamadığımız deniz mahsullerini ister fırında ister tavada yapın levrek ızgaranın tadının yerinin hiçbir şekilde tutturamazsınız. Bu yüzden sizlere favori tariflerimden biri olan levrek ızgara tarifimi sunmak istiyorum.

Levrek Izgara Malzemeleri
Levrek Izgara Nasıl Yapılır?

Levrek balıklarını bol suda iyice temizleyerek yıkayın. Temizlenmiş levreklerin üzerine 2-3 çizik atın. Levreği harmanlamak için derince bir kabın içine limonu ve zeytinyağını ilave edin üstüne tuzu ve baharatları da hemen ardından da sarımsakları rendeleyip ekleyin. Hazırladığımız sosa balığı yavaşça çevirerek bulayın. Balığı iyice buladıktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Dinlendirdiğimiz balıkları ise ister elektrikli ızgarada ister fırın ızgarasında isterseniz de mis gibi kızdın mangalda pişirebilirsiniz. Balığı pişirirken ters ve yüz çevirerek balığı yağlamayabilirsiniz. Balıklarınız piştikten sonra balığınızı salata veya herhangi bir yeşillik türü ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }