{ "title": "Levrek İğnesi", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Levrek-Ignesi-96.jpg", "date": "20.01.2024 17:04:54", "author": "Ceyhun YILMAZ", "article": [ { "article": "Levrek iğnesi levrek balığının avlanmasında kullanılan, kullanım alanına göre genellikle 0/2, 0/3 standartlarında satılan olta iğnesidir. Levrek ılık ve soğuk denizlerde ayrıca nehir ve deniz karışımı acı su bölgelerinde yaşayan eti lezzetli bir balık türüdür. Vücudu pullarla kaplı ve boyları 40 ile 100 cm arasında değişir. Genellikle ağırlıkları 8-12 kg arasında değişmektedir. Nadir de olsa 15 kg levrek balığı görülmüştür. Fazla gezici olmayan levrek balığı yetiştiriciliği de yapılan yerli bir balık türüdür. 40 cm'den küçüklerine ispendek adı verilir, bu balık küçük balıklarla beslenerek büyür ve levrek olur. Levrek ülkemizde Karadeniz, Marmara ve Akdeniz bölgesi kıyılarında bulunur. Lüks lokantaların ve otellerin vazgeçilmezi niteliğindedir.

Levrek Nasıl Avlanır

Olta ile Avlanma: Son derece akıllı olan bu balık denizin çırpıntılı olduğu zamanları sever, durgun havalarda güvenli yerlerde saklanırlar. Genelde sabah gün doğarken erken saatlerde at çek yaparak ya da karadan yemli takım yardımı ile yakalanabilir. İğne seçimi yakalanacak balığa göre yapılmaz eğer büyük balık yakalamak istiyorsanız canlı yem kullanmanızda fayda var. Canlı yemi sırttan takacaksanız ince telden, kısa palalı, çapraz olmayan, dirsek eğrisi köşesiz damak yapısı küçük ve delikli bir levrek iğnesi uygun olacaktır.

Tekneden Avlanma: Tekne oltası hazırlarken kurşun kullanılmaz,1 tane 6-7 numara mahmuzlu levrek iğnesi bir tanede 2/0 iğneden oluşur. Canlı yem ufak ve mahmuzlu iğneye takılır. Diğer büyük iğne anüs hizasından derinin alt kısmına takılır.

Levrek Balığının Faydaları Nelerdir?

Levrek Balığı vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir balıktır. Levrek balığı bağışıklık sistemine destek olur ve özellikle önemli bir D vitamini kaynağı olduğundan kemik gelişimi için oldukça yaralı bir besindir. Levrek balığı protein, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, selenyum, sodyum, çinko açısından zengindir ve omega 6, A vitamini, B1 vitamini, B3 vitamini, B5 vitamini, B6 vitamini, B12 vitamini gibi vitaminleri de bünyesinde bulundurmaktadır.
" } ] }